Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gezi Parkı'nda Yeni Gelişme

Taksim Gezi Parkı'na otobüs durağı yapılması için gece saatlerinde yapılan çalışma, tepki üzerine durduruldu.

yapi.com.tr
1 Gezi Parkı'nda Yeni Gelişme

DHA'nın haberine göre, Taksim Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi tarafında bulunan İETT durağının Gezi Parkı’na doğru çekilmesi çalışması sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Taksim Dayanışması üyeleri gece boyunca kazılan alanın yanında nöbet tuttu. Konunun sosyal medyada yayılması üzerine Gezi Parkında kalabalık arttı. Polis ekipleri de olası bir gerginliğe karşı çevrede güvenlik önlemi aldı. Kazılan alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen bir kamyon toprakla dolduruldu.

Taksim Dayanışması Sözcüsü Cem Tüzün, şunları söyledi:

“Dün gece saat 22.00 sıralarında burada, bir kepçe ve bir grup inşaat işçisi hafriyat çalışması başlattılar. Parkın içine doğru ağaçların köklerini ortaya çıkarmaya başladılar. Bu bölgede oturan yurttaşlarımız, daha önce Taksim Dayanışması toplantısına, Gezi eylemlerine katılan arkadaşlarımız sosyal medyada duyurulunca bir araya geldiler. Burada kendisini İETT müteahhitinin taşeronunun taşeronu diye adlandırılan herhalde hafriyat şirketinin yöneticisi. Onlar İETT’den aldıkları izinle bu çalışmayı yaptıklarını söylediler. Ellerindeki belge İETT’ nin bu çalışmayı yapmak için kendilerine verdiği talimattı. Bu talimatın ekinde bir mühendis veya mimar tarafından çizilmesine asla ihtimal vermediğim, çok komik bir kroki vardı. Oklar, şu durak bu kadar metre geri alınacak diye. Proje olarak da onu gösterdiler. Biz kendilerine dedik ki bu yaptığınız çalışma usulsüzdür. Bize gösterdiğiniz belge İETT’nin bu işi yapın diye size verdiği talimat. İmar planına işli bir çalışma olması lazım. Bunlar kesinlikle yok. Her şeyden önce imar planı yok. Koruma Kurulu’ndan onay olması lazım.”

Kazılan alanın eski haline getirilmesinin ardından kazıya tepki için toplananlar güvenlik şeridini keserek temsili açılış yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezi-parkinda-yeni-gelisme_126430.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yaşayanlara ilave eder. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!