Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Gezi Park'sız Plan' için Odalardan Açıklama

Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubeleri, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın, Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Taslağı'nda yer almamasına tepki gösterdi.

yapi.com.tr
'Gezi Park'sız Plan' için Odalardan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen 1/5 bin ölçekli Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Taslağı toplantısında Gezi Parkı ve Taksim Meydanını kapsayan alanın beyaz bir alan olarak bırakılarak, plana dahil edilmediği ortaya çıkmıştı. Toplantıya davet eden kurumlardan Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Plan sınırlarının, planlama mesleğinin bilimsel ve etik ilkeleri doğrultusunda değil siyasi rantın beklentileri doğrultusunda çizildiğini gösteren bir cevabı olduğunu duymak bizleri kentimizin geleceği konusunda daha da endişelendirmiştir" ifadelerine yer verdi.

Plan taslağının planlama ilkelerine, hukuka ve bilime aykırı bir belge olduğunun belirtildiği açıklamada, toplantı öncesinde gerekli bilgi ve belgelerin paylaşılmadığı, toplantının ise 'katılımdan yoksun' şekilde düzenlendiği ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezi-parksiz-plan-icin-odalardan-aciklama_126768.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!