Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gezi Parkı’nın Devredildiği Vakfa Ait Mülkün Son Hali

Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na ait bir mülkün son halini KRT ekranında gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burası 10 yıldır böyle. 10 yıl önce yangın geçirdi. Hani diyorlar ya, 'Biz ecdat malına sahip çıkıyoruz’ diye. Görüyor musunuz halini?" dedi.

yapi.com.tr
Gezi Parkı’nın Devredildiği Vakfa Ait Mülkün Son Hali

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KRT TV’de Şimdiki Zaman programının konuğu oldu.

Sözcü’nün aktardığı habere göre; görev süresindeki çalışmalarına değinen İmamoğlu, İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını hatırlatarak, “Bir tanesi kaldı Mahmutbey-Esenyurt hattı. Onu da çok yakın zamanda başlatıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul’dan ‘Beton Kanal’ diye bahseden İmamoğlu, “İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır. Bunun için de var gücümüzle tüm hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul için “İnadına yapacağız” sözlerine değinen İmamoğlu, “Vatandaşla inatlaşan hiç kimse siyasette de kazanamaz, o ülkeye de kazandırmaz” diyerek şöyle devam etti: “Kanal İstanbul 136 milyon metrekarelik tarım alanını yok ediyor. 83 milyon metrekarelik bir alanı yeniden kentleşmeye açıyor. 3 tane Beylikdüzü’nden daha fazla ediyor.

Bu projeyi hazırlayanlar uluslararası alanda bu projeyi servis edenler, bu projeyi 65 milyar dolar olarak tanıttılar. Bütün bunları yoksulluk döneminde yapıyorsunuz. Kısa Çalışma Ödeneği’nin son günü. Yarın itibarıyla milyonlarca insanımızı işsiz görebiliriz. Bu memleketin işsizi, bu memleketin ümidini yitirmek üzere olan genci, eğitimi dipten başa bozuk olan bir süreçte siz kanala bu parayı harcayacaksınız.”

Ekrem İmamoğlu, KRT TV’de Gezi Parkı’nın mülkiyetinin devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na ait bir mülkün son halini de ekranlara taşıdı.

Mülkün Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na ait 2. Beyazıt Cami Hünkar Kasrı olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Burası 10 yıldır böyle. 10 yıl önce yangın geçirdi. Burası vakfın mülkü. Hani diyorlar ya, ‘Biz ecdat malına sahip çıkıyoruz, kültür varlığına sahip çıkıyoruz, o kanun gereği aldık’ diye. Görüyor musunuz halini? Özel bir yapıdır. Ta 2. Beyazıt döneminde yapılma bir yapıdır. Şu hale bakar mısınız? Şimdi yarın çıkıp diyecekler ki, ‘İhale yaptık, yapacağız’. Unuttukları bütün ecdat eserlerini harekete geçiriyoruz. Nerede bir eksiklik görüyoruz, ‘Hemen, derhal’ diyoruz. Mezarları unuttular. Mezarları, şehitlikleri tek tek temizlettiriyoruz. Kimse bize hikaye anlatmasın. Bu anlayış akıl tutulması. Gezi Parkı’na olan tavır. Aynı şeyi Galata Kulesi’ne yaptılar.”

Görüntülerde söz konusu mülkün iç kısımlarının ağır tahribata uğradığı görülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezi-parkinin-devredildigi-vakfa-ait-mulkun-son-hali_184758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!