Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Giresun'da Sel Suları Yüzlerce Aracı Yuttu

Artvin'i geçen hafta vuran ve can alan sel felaketinden sonra, dün de Giresun'da binden fazla araç, 3 bin kadar ev su altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı... Bulancak ilçesine bağlı Yeşilhisar köyünde ise bir kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

Sabah Gazetesi
Giresun'da Sel Suları Yüzlerce Aracı Yuttu

Artvin'i geçen hafta vuran ve can alan sel felaketinden sonra, dün de Giresun'da binden fazla araç, 3 bin kadar ev su altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı... Bulancak ilçesine bağlı Yeşilhisar köyünde ise bir kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu sahil yolu daha sonra ulaşıma yeniden açıldı.

Denize sürüklendiler

Giresun'da dün sabah saat 05.00 sıralarında başlayan ve 3 saat devam eden sağanak yağmur hayatı felç etti. Giresun merkezde birçok mahallede ev ve işyerleri sular altında kaldı. Merkezde bulunan Baltama, Boğacık, Büyük Güre, Küçük Güre, Aksu dereleri taştı. Giresun merkez, Ordu ve Trabzon yönlerine gitmekte olan araçlar yolda mahsur kaldı. Karadeniz sahil şeridinde kurtarma ekipleri yoğun bir çalışma sonucu yolun bir bölümünü tek şeritten trafiğe açtı. Sel sularına kapılan çok sayıda araç denize sürüklendi. Bu arada bazı vatandaşlar derelerin yaylalardan getirdiği odun ve ağaçları toplamanın telaşına düştüler. Yolu kapalı köylerdeki vatandaşlara ulaşmak için Amasya'nın Merzifon ilçesinden Giresun'a helikopter gönderildi.

Bulancak ilçesinde de derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, iki evde çökme meydana geldi. Bulancak'ın Karadere Mahallesi'nde Eyüp Beyaz ve İlhan Beyaz'ın evlerinde kısmi çökme yaşandı.

'Bu çapta ilk felaket'

Akraba olan Eyüp Beyaz ve İlhan Beyaz, evde eşleri Ünzile ve Hatice Beyaz'ın da olduğunu, sabaha karşı meydana gelen sel felaketinde evin yıkılan bölümünden dışarı çıktıklarını söylediler. Çökme tehlikesi olan birçok ev boşaltıldı. Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Yeşilhisar köyünde Pazarsuyu Deresi'nin yanında evi bulunan Secaattin Gündoğdu'nun, dere sularına kapılarak kaybolduğu belirtildi. Gündoğdu'nun torunlarının dereye düşmesini önlemek isterken sele kapıldığı kendisine uzatılan kablonunda kopması sonucu gözden kaybolduğu bildirildi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, böyle bir afetle Giresun'un ilk kez karşılaştığını söyledi. Aksu, "Bine yakın, belki binden fazla araç, 2-3 bin ev su altında, şehir su altında. Tam tespit yapamıyoruz, her taraf su altında'' dedi. Yağışta düz arazilerin tamamının sular altında kaldığını, büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini söyleyen Aksu şöyle konuştu: " Aşırı yağış sonucu taşan dere kenarlarında park halinde onlarca araç denize süreklenerek kayboldu. Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümlerine su doldu. Ayrıca banka ve okulların giriş katları su altında kaldı. Dere yataklarına ev yapmamamız lazım. Selle yaşamayı öğrenmeliyiz. Zarar şimdilik 10-15 milyon TL diyebiliriz."

'Karayolu bir facia'

Başkan Kerim Aksu, yağış yüzünden kapanan sahilyoluna ilişkin bir soru üzerine ise, "Karayolları başlı başına bir faciadır. Ben başından beri karayollarının böyle geçmesine karşıyım. Giresun'daki karayolu girişiyle, çıkışıyla bir mühendislik faciası. Bu, su taşkını felaketinden ayrı bir konu ama yüzlerce mühendis getirin, bir tanesi 'bu yol düzgün olmuş' demez. Böyle bir yol var burada'' dedi. Giresun Valiliği, ilk tespitlere göre, kentte ve Bulancak ilçesinde yağış nedeniyle 462 konut, 6 resmi kurum, 179 işyeri ve 103 aracın zarar gördüğünü bildirdi.

'Bugün de yağış var'

Giresun'da dün sabah saatlerinde başlayan yağışlarda, 4 saat içinde il merkezinde metrekareye 132.2 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Giresun Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri de, yağışların bugün de aynı şekilde devam edeceğini, vatandaşların riskli bölgelerde dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/giresunda-sel-sulari-yuzlerce-araci-yuttu_70840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!