Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek Çok Zorlarsa Boya Yapar Otururuz

Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında krize yol açan SSK İş Hanı’nın geleceğiyle ilgili Başkan Tanık, yarın yapacağı bilgilendirme toplantısı öncesi Ankara Hüriyet’e önemli açıklamalar yaptı.

Hürriyet Ankara
Gökçek Çok Zorlarsa Boya Yapar Otururuz

Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi arasında krize yol açan SSK İş Hanı’yla ilgili, Çankaya cephesine hafta sonu mesaisi yaşandı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık cumartesi günü Meclis üyelerine yarın yapacağı basın toplantısı öncesi brifing verdi. Tanık, SSK İşhanı ile ilgili yol haritasını açıklamadan önce, Meclis üyelerinden bugün son kez fikir alacak.

Dört seçenek var

Yarın açıklayacakları proje öncesi Ankara Hürriyet’e önemli bilgiler veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Dört seçenek var. Toptan bir yıkım, kapsamlı yenileme, bazı blokların yıkılarak yeni bir yapı ortaya çıkarılması ya da küçük tadilatlar sonrası binaya geçiş. Basit bir tadilat sonrası oraya taşınmak istemiyoruz. Ancak Büyükşehir boya badana yapın oturun diyorsa, altı aya geçer otururuz. Onu da yapmayın derse vatandaşın vicdanına havale ederiz” dedi. Kapsamlı ve çok ciddi bir yıkım yapmayı istediklerini, zorunlu kalmadıkları sürece badana boya yapmak istemediklerinin altını çizen Tanık şunları söyledi:

Yıkacağız, yapacağız

“Hafta sonu meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geldi. Onları fikirlerini aldık. Bugün son kez bir araya gelip yol haritamızı açıklayacağız. Meclis üyesi arkadaşlarımızın da tavrı bizim düşündüğümüz gibi basit bir boya badana sonrası binaya geçilmesi yönünde değil. Şunu söyleyebilirim, çok ciddi bir yıkım yapmak istiyoruz. Tüm engellemelere rağmen Ankaralı’nın çok memnun kalacağı bir yapı için yarın açıklamalarımızı yapacağız. Hem yıkacağız, hem yapacağız. Bunun polemik konusu yapılması gerçekten çok ayıp. Ankaralı için, Ankara’nın yararı için yapıyoruz. Şu anki Büyükşehir Belediyesi Ankara’dan ve Ankaralı’dan uzaklaşmıştır. Biz Ankara’nın göbeğine bir belediye binası yapmak istiyoruz. Bunun önüne bir engel koyulmasını kabul edilemez.”

Söz düellosu yaşanmıştı

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi cephesinin Çankaya’nın açıklayacağı proje sonrasında vereceği tepki ise merak konusu. Hafta içi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık arasında söz düellosu yaşanmıştı. Gökçek SSK İş Hanı yıkıldıktan sonra meydan ve otopark dışında yapılacak her yapının kaçak olacağını ve yeni bir yapıyla ilgili ilk girişimde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-cok-zorlarsa-boya-yapar-otururuz_88345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!