Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Gökçek Halka Hesap Versin’

Meslek odaları temsilcileri, Ankara’nın merkezi noktalarından olan Akay Kavşağı konusunda, meslek ve sivil toplum örgütlerinin, üniversite öğretim üyelerinin uyarılarını dikkate almayan, tüm hukuki mücadelelere karşın inatla inşaatı sürdüren AKP’li Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’i halka hesap vermeye çağırdı.

Cumhuriyet Gazetesi
‘Gökçek Halka Hesap Versin’

Meslek odaları temsilcileri, Ankara’nın merkezi noktalarından olan Akay Kavşağı konusunda, meslek ve sivil toplum örgütlerinin, üniversite öğretim üyelerinin uyarılarını dikkate almayan, tüm hukuki mücadelelere karşın inatla inşaatı sürdüren AKP’li Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’i halka hesap vermeye çağırdı. Akay Kavşağı’nın baştan sona hukuk dışı olduğunu belirten, bu nedenle defalarca yargıya başvuran eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, “Hâkim ve savcılara sesleniyorum, kamu zarara uğratıldı, bunun hesabı sorulmayacak mı?” derken kavşağın yapımından itibaren her türlü hukuksal mücadeleye katılan eski İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Başkanı Fehmi Toptaş da “Gökçek’in her uygulaması hukuk dışı. Kamu milyonlarca lira zarara uğratıldı. Gökçek halka hesap versin” dedi.

Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, Akay Kavşağı inşaatının Kızılay metro istasyonları yapıldıktan sonra başladığını belirtti. Atatürk Bulvarı üzerinde, Kızılay’dan Ümitköy tarafına giden bir metro inşaatı olduğunu ve bu inşaatın Akay Kavşağı nedeniyle durduğuna dikkat çeken Taşdelen, kavşak çalışmalarının Ümitköy-Kızılay metro hattının çalışmalarını aksattığını vurguladı.

Taşdelen kavşak ile ilgili hukuk mücadelesinin 1997 yılından bu yana sürdüğünü belirterek “Akay kavşağının bilimsel adı ‘tuzak kavşağı’dır. Çünkü oraya bir kavşak inşa ederseniz, başka kavşaklar inşa etmeniz gerekir, ikinci kavşakların yapımına zemin hazırlamaktır. Biz çok mücadele ettik. Yetimin hakkını korumaya çalıştık. Akay’dan sonra orada kaç kaza meydana geldi, lütfen araştırsınlar. Kamunun milyonlarca lirası boşa gitti. Bunun hesabını kim soracak? Soracaklar mı? Hâkim ve savcılara sesleniyorum, bunun hesabı sorulmayacak mı? Yürütmeyi durdurma kararına karşın orada bir kavşak yapıldı” dedi.

Yanlış karar

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Nimet Özgönül, başkentte ciddi anlamda bir ulaşım sorunu yaşandığını belirterek Anakent Belediyesi’nin öncelikli olarak metro ve raylı sistemi yaşama geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. “Ortada yanlış verilmiş bir karar vardır, bu uygulamayı yapan kimse o sorumludur” diyen Özgönül, kentte gerçekleştirilecek her uygulamanın parça parça değil, bütüncül olması gerektiğini vurguladı.

Kavşağın yapımından itibaren her türlü hukuksal mücadeleye katılan eski İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Başkanı Fehmi Toptaş ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Bizim ülkemiz bir hukuk ülkesidir. Hukukta da imar yönetmelikleri vardır, şehir master planları vardır. Siz bu kuralları yerli yerinde ve sırasına göre işletirseniz, başınıza bu tür olaylar da gelmez. Şimdi adamın bir tanesi gökdelenin tepesine çıkıyor. ‘Ben kendimi aşağıya atacağım’ diyor. Siz ona hiçbir şey sormadan, ‘adamı tutacağım’ diyerek onu aşağıya atarsanız, suçlu siz olursunuz. Anakent Belediye Başkanı Gökçek’in konuya ilişkin açıklamalarını dinledim. Hem suçlu, hem de güçlü. Siz orada imar planlarına, ulaşım ana planlarına uydurmadan altgeçitler ve kavşaklar yaptınız. ‘Ben yaptım oldu’ derseniz, hukuk dışı bir şey işlemiş olursunuz. Sayın Gökçek diyor ki, orada trafik rahatladı. Hayır hiç de rahatlamadı.”

‘10 davanın 8’ini kazandık’

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Anakent Belediyesi aleyhine, Çankaya sınırları içinde yaptırılan 40 kavşaktan 10’u ile ilgili açtıkları davalardan 8’ini kazandıklarını, 2 davanın da sürdüğünü söyledi. Tanık, “Sayın Başkanın 8 davanın kaybından ötürü oturup düşünmesi, bizimle görüşmesi, uzlaşmacı adımların ana hatlarından biri olacaktır” dedi. Mülkiyeliler Birliği Lokali’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tanık, kavşağın ne şekilde kapatılacağına dair fikirlerinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu bölgenin, ailenin babası değilsek bile delikanlısıyız. Bölgenin delikanlısı olan sorumluya da ‘Kardeşim burada şöyle bir düzenleme yapacağım, senin de görüşün nedir, gel beraber bunu çözmeye çalışalım evladım’ diyebilir. Baba da olsanız ailede herkesin sözüne kulak vermeniz lazım. Çankayalıların temsilcisiyiz biz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-halka-hesap-versin_70683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!