Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek ODTÜ’yü Gözetliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ’nün Yeni Oran yolu üzerindeki arazisinde özel bir şirket tarafından yüzlerce çam ağacının kesildiği iddia edilerek, bölgede oturan vatandaşların buna tepki gösterdiği savunuldu. Vatandaşların ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşların ağaçların kesilmesini protesto ettiği

Radikal Gazetesi



/P>

"Kuru dallar budanıyor"

Geçmiş yıllarda TRT Genel Müdürlüğünün bulunduğu bölgedeki arazide de Orman Bölge Müdürlüğünün denetiminde aynı çalışmanın gerçekleştirildiğini, o zaman da tepki gördüklerini ifade eden yetkililer, ancak şimdi o bölgede ağaçların daha sağlıklı geliştiğine işaret etti. Bakım çalışmalarının, kuru alt dalların budanmasıyla başlatıldığını, bir sonraki yıl da aynı bölgedeki sağlıksız ağaçların kesildiğini bildiren yetkililer, şu görüşleri dile getirdi:

"Geçen yıl 120 hektarlık bir alanda kuru alt dal budama çalışması yaptırdık. Bu sene de 120 hektarlık bu alanda ferahlatma çalışmasını yapıyoruz. Bu yıl Konya Yolu ile Oran Yolu arasında kalan üçgende, 160 hektarlık alanda kuru dal budama çalışması yapılıyor. 2009 yılında bu alanda da yine aralama, ferahlatma çalışması yapılacak.
Vatandaşlardan bize de şikayetler geliyor ama anlattığımız zaman insanlar ne demek istediğimizi anlıyorlar. Normalde iki ağacın beslenebileceği bir alanda 10 ağaç varsa siz bu 8 ağacı besleyemezsiniz. Çünkü toprak yetersizdir, mineral eksikliği vardır. Aynı şey Beynam ormanında da Kurtboğazı ve Bayındır’da da yapılır."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-odtuyu-gozetliyor_64164.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!