Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek Son Beş Yılı Unuttu Uzlaşma İstedi

Seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen dönemki ezici çoğunluğunu büyük oranda kaybeden ve kritik bir beş yıla başlamaya hazırlanan Başkan Melih Gökçek, uzun zaman aradan sonra ilk kez "uzlaşma"dan söz etti. Son beş yılda muhalefeti bir çok komisyona almayan ve muhalif eleştirilere çok sert yanıtlar veren Gökçek, "Uzlaşma ile yine

Hürriyet Gazetesi
Gökçek Son Beş Yılı Unuttu Uzlaşma İstedi

Seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen dönemki ezici çoğunluğunu büyük oranda kaybeden ve kritik bir beş yıla başlamaya hazırlanan Başkan Melih Gökçek, uzun zaman aradan sonra ilk kez "uzlaşma"dan söz etti. Son beş yılda muhalefeti bir çok komisyona almayan ve muhalif eleştirilere çok sert yanıtlar veren Gökçek, "Uzlaşma ile yine çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Başkent’te yerel seçimlerde, bazı belediye başkanlıklarını AKP’nin kaybetmesi, CHP ve MHP’li belediye sayısının 4’e çıkması üzerine, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dengeler değişti.

29 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesinde Başkent’te, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Mamak, Altındağ, Gölbaşı ve Keçiören AKP, Çankaya ise CHP’li belediye başkanı tarafından yönetiliyordu.

Seçimlerin ardından ise yedi olan AKP’li belediye sayısı Etimesgut ve Gölbaşı’nın MHP’li, Yenimahalle’nin ise CHP’li belediye tarafından kazanılmasıyla dörde inerken, CHP önceden sadece Çankaya olan belediye başkanlığına Yenimahalle’yi de katarak sayıyı ikiye çıkardı.

Başa baş üye sayısı

Belediye başkanlıklarını kazanan partilerin değişmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Meclis üyelerinin dağılım oranlarında da değişiklik oldu.

Yeni dağılıma göre, 103 üyeden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 55 AKP, 28 CHP ve 20 MHP’li Meclis üyesi bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi’deki yeni oluşumun kendileri için sıkıntıya yol açmayacağını söyledi.

Gökçek, "Önceki dönemlerde de iki kez muhalefetin ağırlığı vardı. Uzlaşma ile yine çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, seçimlere yapılan itirazların incelenerek, oyların kesin sonuçlarının açıklanmasını takip eden beş gün sonra ilk toplantısını yapması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-son-bes-yili-unuttu-uzlasma-istedi_68044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!