Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Gökkuşağının Renklerini Parlatmak İçin”

Hüseyin Çetinel Gökkuşağı Merdivenleri’ni yeniden boyuyor. “Çünkü" diyor "renk ve boya kalitesindeki farklardan dolayı merdivenler eskisi gibi olmadı”.

yapi.com.tr
“Gökkuşağının Renklerini Parlatmak İçin”

Hüseyin Çetinel ve yardımcısı Volkan Tecimeroğlu, Fındıklı’dan Cihangir’e uzanan merdivenleri 26 Ağustos tarihinde gökkuşağı rengine boyadı. Bu olaydan dört gün sonra Beyoğlu Belediyesi gökkuşağını gri renge çevirdi ancak gelen tepkiler sonucunda merdivenler tekrar gökkuşağına büründü.

Bianet'ten Merve Ateş'in haberine göre, merdivenlerin gece vakti karanlıkta ve hayatında eline ilk defa fırça alan kişilerce boyandığını söyleyen Çetinel, renk sıraları ve boya kalitesindeki farktan dolayı merdivenleri tekrar boyamaya karar vermiş. Yeni yardımcılarıyla beraber.

Yardımcılarından biri olan Şamil Kahraman 18 yaşında. Bu semte yeni taşınmış. Merdivenler sayesinde Hüseyin Çetinel ile tanışmış. Geçen 6 Ekim’den beri Çetinel’e yardım ediyor.

Böyle bir şeye yardım ettiği için çok mutlu olduğunu, herkesin hayatını renklendirmesini istediğini söylüyor. Çetinel’in diğer yardımcısı Hüsam Samir ise 24 yaşında Karaköy’de oturuyor. Ailesi Mısır’dan buraya yerleşmiş. Bir ay sonra tekrar Mısır’a taşınacaklar. Türkçeyi iyi bilmediği için Hüseyin Çetinel ile İngilizce anlaşıyorlar.

Yardım edecek herkese bir fırça var

Gökkuşağını parlatmak için yardım etmek isteyen diğer semt sakinleri için Çetinel’in hazırda bir fırçası var: “Şimdi orijinal boyalarımla bu merdivenleri tekrar boyuyorum. Bu boyama sırasında ”Yardım edebilir miyiz” diye soranlara fırçayı veriyorum ve boyama yöntemini gösteriyorum.”

Merdivenlerin hemen yan tarafında bulunan apartman dairesinde Hüseyin Çetinel’in ofisi var. Merdivenleri ilk boyadığı sırada kullandığı boyaları saklamış ve şimdi tekrar ortaya çıkarıyor. Evdeki tüm eski kıyafetleri toplamış boyarken kullanıyor. Geceleri merdiveni ziyaret edenler için Türkçe-İngilizce uyarı yazısı hazırlamışlar: “Oturmayın merdivenler yeni boyandı”

“İnsanlar güzel olana gelir”

Hüseyin Çetinel gökkuşağı merdivenleriyle ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Bu boyama işleminin hiçbir kuruluşla, ideolojik akımla ilgisi olmadığı gibi merdivenlerin üzerinde hiçbir harf veya sembol de yoktur. Sadece merdivenleri boyadım. Sadece merdivenler güzelleşsin, kötü görünümleri ortadan kalksın ve insanlar birazcık gülümsesinler diye boyadım. İnsanlar güzel şeyler görmek istiyorlar ve güzele geliyorlar. Hiç kimse başka bir sebep düşünmesin.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokkusaginin-renklerini-parlatmak-icin_112281.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!