Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökova’ya İmar İzni ’Mavi Yolculuk’un Ölüm Fermanı Demek

Bodrum’un CHP’li Belediye Başkanı Mazlum Ağan, "Gökova Körfezi’nin imara açılması, Mavi Yolculuğun ölüm fermanı" demek diye uyarıyor.

Hürriyet Gazetesi
Gökova’ya İmar İzni ’Mavi Yolculuk’un Ölüm Fermanı Demek

b>Mavi Yolculuk, ünü tüm dünyayı tutmuş bir turizm efsanesi. Ege ve Akdeniz’in el değmemiş, sanki cennetin yaratıldığı "zamansız çağlar"dan bugüne kalmış doğa parçalarına yapılan bir "hac yolculuğu"...

Her yıl binlerce yat, Mavi Yolculuk için Türkiye’ye geliyor ve tanıtımımızı yapıyor. Ama son günlerdeki sahilleri imara açma söylentileri ve tasarıları, pek çok kişiyi endişelendirmekten öte, "ürpertiyor". Bodrum’un CHP’li Belediye Başkanı Mazlum Ağan, "Gökova Körfezi’nin imara açılması, Mavi Yolculuğun ölüm fermanı" demek diye uyarıyoror.

"Mavi gezi bir ağaçtır/ Dalları deniz/ Mavi gezi bir bahçedir/ Gülleri deniz / Mavi gezi bir gelindir/ Telleri deniz/ Mavi gezi bir beşiktir/ Bebeği deniz / Mavi gezi bir cennettir/ Ellenmemiş, dillenmemiş/ Mavi gezi bir masaldır/ söylenmemiş/ yazılmamış, çizilmemiş." (Bedri Rahmi Eyüboğlu)

- Eğer son karar uygulamaya başlanıp, güzelim Gökova tesis yapımına açılırsa, bu Mavi Yolculuk’ların sonu olur. Çünkü Gökova, Mavi Yolculuk tutkunlarının ana merkezidir. Buralarda oteller, moteller yapılmaya başlanırsa, hiçbir yat oraya demir atmaz. Oysa deniz turizmi Bodrum için çok çok önemli. Teknelerdeki yatak sayısı hem çok, hem de kazancı çok iyi. Bir sektörü kalkındıralım derken, ötekini yıkmayalım. Bodrum, "Dünyanın En Güzel Koyları Birliği"nin Türkiye’den tek üyesi. Geçen aylarda Bodrum’da, 17 ülkenin 20 koyundan gelen 120’yi aşkın ülke ve birlik temsilcilerinin katılımıyla 3. Dünya Kongresi’nin ev sahipliğini yaptık.

Bodrum’un yeni 5 yıldızlı otellere de ihtiyacı yok. Bu yıl turist sayısında azalma olacağı şimdiden belli. Mevcut tesislerin çoğu tam kapasite çalışamazken, yenilerini yapmak fuzuli yatırım olur. "Her şey dahil" sistemi de bence yararlı değil.

Başbakanı bekliyor
"Gün her tarafta mavi bir nurdur. Öyle mavi ki, insan maviyi toplamak için avucunu göğe açacak ve elini yanaştırıp bakınca, avucunun mavileşmediğine şaşıracak." (Halikarnas Balıkçısı)

- Başta Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç olmak üzere, bazı bakanlarımız Bodrum’a sık sık gelirler. Hepsi de, her defasında Bodrum’a olan hayranlıklarını ifade ederler. Ne yazık ki, bugüne kadar Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ağırlama fırsatı bulamadık. Turgut Reis’e, Muğla’ya kadar geldi ama, bize uğramadı. Herhalde programlarının yoğunluğundan fırsat bulamadılar diye düşünüyorum. Hiç endişeleri olmasın, kendilerinden parasal bir talebimiz olmaz. İller Bankası kanalıyla devletimizden ayda ortalama 300 milyon YTL geliyor. Bodrum Belediyesi olarak devlete vergi, sigorta borcumuz yok. Belediye olarak çok gayrımenkulümüz var, devletten hiçbir yardım almadan da ayakta durabiliriz.

Kamu reformuyla belediyelerimize yetki verilecek ama, bu yetkilerin uygulamada başarılı olabilmesi için belediye gelirler yasasının bir an önce çıkması şart. Ankara’ya Bodrum’un sorunlarını anlatmaya gittiğimizde bize sadece akıl veriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokovaya-imar-izni-mavi-yolculukun-olum-fermani-demek_46163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!