Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökova'ya Kıymayın

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu, cennet koyların bulunduğu ve yeşille mavinin bütünleştiği, çam ormanlarıyla kaplı Gökova Körfezi’nde bulunan Akyaka Beldesi’nde tam bir çevre katliamı yaşanıyor.

Akşam Gazetesi
Gökova'ya Kıymayın

ünyanın gözünün üzerinde olduğu, cennet koyların bulunduğu ve yeşille mavinin bütünleştiği, çam ormanlarıyla kaplı Gökova Körfezi’nde bulunan Akyaka Beldesi’nde tam bir çevre katliamı yaşanıyor. Akyaka Beldesi’nde bulunan İskele mevkiindeki çam ormanlarıyla kaplı alan belediye tarafından çöplüğe döndürüldü. Özel çevre koruma alanı içinde bulunan, Kuyucak yolundaki Akyaka Belediyesi’ne ait makine parkının yanındaki orman içi alan belediye eliyle çöplük yapıldı. Bizzat belediyenin çöpleri döktüğü alana inşaat şirketleri de molozlarını dökerek çöp dağlarını geri dönülemez şekilde büyütüyor.

Akyaka Belediyesi’nin çöp dağlarının oluştuğu alanın girişine “Çöp dökmek yasaktır” diye tabela koymasına karşın, bizzat belediye tarafından çöp dökülmesine çevreciler büyük tepki gösterdiler. Çöp dağları Gökova Körfezi’ni de tehdit ediyor. Yarım asırlık çam ağaçları içinde bulunan dere yataklarına çöp dökülmesi yüzünden dere yataklarının çöplerle kapanması nedeniyle, yağan yağmurlarla gelen seller çöp dağlarını denize sürüklüyor.

Çöp dağlarını gören Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Çağrı Alper de, durumun vahim olduğunu belirterek, “Biz bu ormanlık alandan yol geçirmek için başvuruda bulunduktan sonra izin almak için üç yıl uğraştık. Burası özel çevre koruma alanıdır. Buraya çöp dökerek çevre katliamı yapılmaktadır. Bu çöpler buradan kaldırılmalı” dedi.

Başkan da rahatsızmış!
Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca, çöp sorununun beldenin kurulduğu günden beri sorunu olduğunu ifade ederek, “Bu çöpler muhtarlık dönemlerinden bu yana buraya dökülüyor. Belediye olarak Özel Çevre Koruma (ÖÇK) ile görüşmelerimiz sürüyor. ÖÇK, bir tır alacak. Bu çöpler tırla Ortaca’daki çöp depolama alanına taşınacak. Biz de bu çöplerden çok rahatsızız. Şu anda ancak çöpleri ilaçlıyoruz” diyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokovaya-kiymayin_52220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!