Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Goldman'dan “Brezilya Bunalımı” Uyarısı

Goldman Sachs, Brezilya'nın beklenenden daha hızlı daralmasını “açık bir bunalım” olarak nitelendiriyor.

yapı.com.tr
Goldman'dan “Brezilya Bunalımı” Uyarısı

Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun iç talebi azaltması ile analist tahminlerinin ötesinde daraldı ve Goldman Sachs bu durumu “açık bir bunalım” olarak adlandırıyor. Bloomberght'nin haberine göre, Brezilya GSYİH'si, Eylül'de biten üç aylık dönemde yüzde 1.7 daraldı. Rio de Janerio'da ulusal istatistik enstitüsüne göre, bir önceki çeyrekte revize edilmiş olarak yüzde 2.1'lik daralma yaşanmıştı. Bloomberg anketine katılan 44 ekonomist tahmininin 3'ü dışında tamamından daha kötü gelirken, medyan tahmini yüzde 1.2 düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu veri, enstitünün seriye başladığı 1996 yılından bu yana ilk ardı ardına üç çeyreklik daralma olurken, mevsimsellikten arındırılmış yıllık yaklaşık yüzde 7 daralmayı işaret etti.


Brezilya Maliye Bakanı, “Birkaç ayı süren ekonomik ve ekonomi dışı belirsizlik Brezilya ekonomisine zarar vermeye devam ediyor” dedi.

Giderek genişleyen bir yolsuzluk soruşturması, Brezilya'da siyasi tıkanma yaratarak, Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in mali hesaplarını güçlendirme ve güveni yeniden kazandırmak için almak istediği tedbirlerin ertelenmesine neden oldu.

Brezilya Merkez Bankası, 2006 yılından bu yana artırmaya başladığı borçlanma maliyetini en yüksek düzeye çıkarırken iç talep azalmış ve işsizlik artmıştı. Çift haneli enflasyon kontrol altına alınamamıştı. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/goldmandan-brezilya-bunalimi-uyarisi_138521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!