Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gölü Tehdit Eden Projeye Onay

Marmara Gölü’nü besleyen kaynaklardan bir olan Kum Çayı üzerinde Kuvars-Kum Ocağı projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay çıktı.

yapi.com.tr
Gölü Tehdit Eden Projeye Onay

Manisa’nın AKP’li Gölmarmara Belediyesi’nin şirketi olan Gölmar Madencilik tarafından Marmara Gölü’nü besleyen kaynaklardan bir olan Kum Çayı üzerinde Kuvars-Kum Ocağı projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay çıktı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verilen proje için 16,28 hektarlık alanda yıllık 80 bin ton kapasitede üretim yapılması planlanıyor. Proje alanı, Sarıkız Kaynakları 2. Derece Koruma Alanları ve DSİ Genel Müdürlüğü kararı ile tahsise kapatılan Manisa Saruhanlı Alt Havzası Yeraltı Suyu İşletme Sahası içerisinde kalıyor. Ayrıca proje alanı içerisinden ve yakın çevresinden Gördes Çayı da geçiyor.

Marmara Gölü kurudu
Manisa’nın Gölmarmara ilçesinin güneyinde bir alüvyal set gölü olan ve 2017 yılında ‘Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan’ ilan edilen Marmara Gölü yaşanan kuraklık etkisiyle tamamen kurudu.

Salihli Çevre Derneği Başkanı avukat Seçil Ege Değerli, yaptığı açıklamada, “Marmara Gölü’nün kurumaması için uzun süredir mücadele ediyoruz. Çağrılarda bulunuyoruz. Ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Belediye adını bu gölden almasına rağmen bu gölü korumuyor. Üstüne üstlük bu gölü kurutmak için proje üretiyor. Tüm bölgeyi etkileyecek bu projeye karşı dava sürecini başlatacağız.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/golu-tehdit-eden-projeye-onay_188894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!