Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gölün Kurtarılması İçin Yeni Proje: Hoca'nın Gölü Küresel Isınmaya Direniyor

Akşehir Gölü Çevre Koruma Birliği ve Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, gölün tamamen kaybedilmemesi için yeni bir proje çalışması yürütüldüğünü söyledi.

Birgün Gazetesi



kşehir Gölü Çevre Koruma Birliği ve Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, gölün tamamen kaybedilmemesi için yeni bir proje çalışması yürütüldüğünü söyledi. Baloğlu, Nasreddin Hoca ile özdeşleşen Akşehir Gölü'nün bütünüyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bu yıl 48'incisi düzenlenecek Nasreddin Hoca Şenlikleri için belirlenen afişin temasının da küresel ısınma olduğunu belirtti.

Su Derinliği Bir Metre
Akşehir Gölü Çevre Koruma Birli-ği'nin 2002 yılında Akşehir Gö-lü'ndeki çevre sorunlarını gidermek, katı atık ve atık su tesisleri yapıp işletmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Baloğlu, 2005 yılında gölde oluşan çekilmeyle ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını anlattı. Bu başvuru üzerine Bakanlığın, Akşehir Gölü'nün Ramsar (Dünya Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi) kapsamına alınması için çalışma başlattığını vurgulayan Baloğlu, şöyle konuştu: "Gölün alanı son 12 yılda 353 kilometrekareden 30 kilometrekarelik alana düştü. Su derinliği ise 17 metreden yarım ile bir metreye kadar indi. Şu an canlı türünün yok denecek kadar azaldığı Akşehir Gölü, adeta küresel ısınmaya direniyor."

Baloğlu, söz konusu şirketin gölün kurtarılmasını öngören tedbirlerin yer aldığı projeyi 2007 sonunda Çevre ve Orman Bakanlığına sunacağını, Bakanlığın onay vermesi durumunda projenin hayata geçirileceğini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/golun-kurtarilmasi-icin-yeni-proje-hocanin-golu-kuresel-isinmaya-direniyor_54242.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!