Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gölünyazı Koruma Altına Alındı

Çorum'da 40'a yakın değişik kuş türünün yanı sıra bazı sürüngenlerin de doğal yatağı olan Gölünyazı Göleti koruma altına alındı. Göletin dört

Akşam



b>Çorum'da 40'a yakın değişik kuş türünün yanı sıra bazı sürüngenlerin de doğal yatağı olan Gölünyazı Göleti koruma altına alındı.
Göletin dört bir yanı tel örgülerle çevrilirken, bu alandaki kuş türlerini tespit etmek için de bir kule yapıldı. Çorum-Osmancık karayolu üzerinde bulunan 13 bin metrekarelik gölet Çorum Valiliği tarafından sıkı bir koruma altına alınırken, çevrede her türlü kara ve su avcılığı da yasaklandı.
Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Mehmet Çelik, değişik türde 40'a yakın kuşa ve yılan başta olmak üzere değişik bataklık sürüngenine de ev sahipliği yapan göletin kaçak avcılığa karşı 24 saat kontrol altında tutulduğunu söyledi. Yıllarca başta kaçak avcılık olmak üzere göletteki sudan da çevre arazilerinin sulanması nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan göletin Çorum Valiliği tarafından koruma altına alındığını belirten Mehmet Çelik, balıkçıl kuşların da barınabilmesi için gölete bir süre önce 50 bin balık bırakıldığını bildirdi. Balıkların bırakılması ile birlikte göletteki kuş sayısının arttığına dikkat çeken Mehmet Çelik, ayrıca bırakılan bazı balıkların da gölette gelişerek yaşamlarını sürdürdüğünü ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/golunyazi-koruma-altina-alindi_7217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!