Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi' nde

İzmirli 200 işadamının ortak olduğu Güçbirliği Holding ile EGS Holding tarafından Basmane Meydanı'nda yapımına 5 yıl önce başlanan ancak hukuki sor

Yeni Asır
Gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi' nde

b>İzmirli 200 işadamının ortak olduğu Güçbirliği Holding ile EGS Holding tarafından Basmane Meydanı'nda yapımına 5 yıl önce başlanan ancak hukuki sorunlar nedeniyle tamamlanamayan Dünya Ticaret Merkezi'nin kaderi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elinde.
İmar durumu ile ilgili mahkemelik olan proje, belediyenin hazırladığı birinci imar planının yeniden kabul edilmesini ya da yeni bir plan oluşturulmasını bekliyor.
Önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda bir karara varacağını belirten Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, bu kararın ardından inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydederek, şunları söyledi:
"Hukuki prosedür, hukuki süreler bittiği anda da hemen inşaata başlama şartını elde edeceğiz. Mahkeme kararından sonra 30 gün içinde yeni imar durumu yaratmak, belediyenin kanuni görevi. Birinci imar durumunu ilk haliyle yapma konusunda da çok ısrarcı değiliz. Birinci imarın uygulanması bizim hakkımız ama yine de ısrar etmiyoruz. Dünya Ticaret Merkezi için şu anda ikinci imar durumu iptal edildi. Davaya devam etme şansımız var ama devam etmiyoruz. Çünkü yürürlükte olan birinci imar durumu."

Patron BDDK
Zorlu, bu projede Güçbirliği Holding'e bağlı Güç Yapı ile EGS Holding'e bağlı EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinin ortak olduğunu hatırlattı. EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinin EGS Bank'a devletin el koyması nedeniyle şu anda BDDK'ya geçtiğini anlatan Zorlu, "Otomatikman buradaki ortağımız BDDK olmuş oluyor. Bundan sonra da etik olarak patron BDDK'dır diye değerlendiriyoruz" dedi.

2 yılda bitecek
Yargı sürecinin sürdüğünü ifade eden Zorlu, sürecin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Zorlu, davanın olumlu sonuçlanması halinde yatırıma kaldıkları yerden çok hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti. Bu amaçla yurtdışından bir kredi de bulduklarını anlatan Zorlu, "Bu finansmanı BDDK'nın bilgisi dahilinde bulduk. Yani projenin önü açılır açılmaz yatırıma start vereceğiz. İnşaata başladıktan en geç 2 yıl sonra da bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yurtiçi ve dışından çok teklif alıyoruz
Koç ve Avrupalı büyük bir firmanın Dünya Ticaret Merkezi için yaptıkları ortaklık teklifini kabul etmediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, "Biz hiç kimseyle ortaklık yapmayacağız. Teklifler geldi hala da gelmeye devam ediyor. Ancak ortaklığı düşünmüyoruz. Bizim ortağımız BDDK'dır" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gozler-izmir-buyuksehir-belediyesi-nde_5341.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!