Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Green Week 2008: 'Yalnızca Bir Dünya Var – Yok Etmeyelim'

Avrupa Birliği’nde Avrupa Çevre Politikaları’na yönelik en kapsamlı konferans ve etkinliklerin yer aldığı Green Week’in sekizincisi, 03 – 06 Haziran 2008 tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirildi. Türk Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri F. Fethi Hinginar ve Selim Demiren’in de katıldığı Green Week 2008, 'Yalnızca Bir Dünya Var – Yok Etmeyelim'

yapi.com.tr
Green Week 2008: 'Yalnızca Bir Dünya Var – Yok Etmeyelim'

Avrupa Birliği’nde Avrupa Çevre Politikaları’na yönelik en kapsamlı konferans ve etkinliklerin yer aldığı Green Week’in sekizincisi , 03 – 06 Haziran 2008 tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirildi. Türk Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri F. Fethi Hinginar ve Selim Demiren’in de katıldığı Green Week 2008, 'Yalnızca Bir Dünya Var – Yok Etmeyelim' sloganıyla ve 'Kaynakların Sürdürülebilir Kullanımı' teması altında 4 alt başlıkla şekillendi:

- Kaynak ve Atık Yönetimi.
- Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim
- Doğa ve Biyolojik Çeşitlilik
- İklim Değişikliği

4.000 katılımcı

Greenweek, çevre konularında diyalog oluşturmak, deneyim, uzmanlık ve pratik paylaşımı için büyük ölçekli bir yıllık forum olarak konumlanmış durumda. Etkinlik; devletin çeşitli kademelerinden, uluslararası kuruluşlardan, iş dünyasından, sivil toplum örgütlerinden, bilimsel ve akademik çevreden 3 ila 4.000 civarında temsilciyi bir araya getiriyor. Temel amacın, bugün ve gelecekte Avrupa’da çevreyi korumanın ve iyileştirmenin en efektif yollarını bulmak olduğu Green Week, halkın ücretsiz katılımına açık olarak düzenleniyor.

Geleceğin Binalarına Dönüş

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği -TGÜB’ün de üyesi bulunduğu EAACA (Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği), Green Week kapsamında düzenlediği “Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek” başlıklı konferansta, kaynak ve enerji verimliliği sağlayan bina çözümlerine dair 20 yıllık deneyimini geniş bir dinleyici kitlesiyle paylaşma fırsatı buldu. EAACA Başkanı Jos COX, üretim sürecinde kaynakların sınırlı kullanımından, binanın kullanımı süresince elde edilen yüksek enerji tasarrufuna ve potansiyel gazbeton atıklarının geri dönüşümü ile yeniden kullanımına, yapılarda gazbeton kullanmanın çok sayıda avantajı ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

COX konferansın ardından katılımcıları, Brüksel yakınlarındaki “Living Tomorrow – Geleceğin Evi” binasını ziyaret etmeye ve bu ziyaret esnasında oluşturulacak politikaları münazara etmeye davet etti. Ytong ürünleri ile imal edilen bu yenilikçi “Geleceğin Evi” sürdürülebilirliğin gereklerini ekipman ve mimarisinde bütünleştiriyor. Yüksek teknolojili bir toplantı ve sergileme yapısı olan ve yapı teknolojilerindeki en son yeniliklerin yer aldığı “Living Tomorrow”, çok sayıda ziyaretçi tarafından gezilmektedir.

EAACA ayrıca etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen sergide yer alan standında sürdürülebilir bina çözümlerini de tanıttı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/green-week-2008-yalnizca-bir-dunya-var--yok-etmeyelim_62518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!