Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Grundig’i Alan Arçelik: Yeni Fırsatlara Hazırlanıyoruz

Arçelik, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig ile birleşme kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni fırsatlara hazırlandıklarını duyurup şu değerlendirme yapıldı:

Radikal Gazetesi
Grundig’i Alan Arçelik: Yeni Fırsatlara Hazırlanıyoruz

Arçelik, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig  ile birleşme kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni fırsatlara hazırlandıklarını duyurup şu değerlendirme yapıldı:

“Arçelik Yönetim Kurulu, dünya ekonomisindeki gelişmeler doğrultusunda dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği sektörlerinde yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak, şirketin sektördeki ağırlığını artırmak ve ortaya çıkacak yeni fırsatlardan en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak üzere bir dizi yeniden yapılandırma kararı aldı.

Bu kapsamda, Arçelik, iştiraki Grundig ile birleşme kararı aldı. Bu karar ile verimlilik sağlamayı hedefleyen Arçelik, bir yandan sektörde şirketin rekabet gücünün artırmayı, diğer yandan faaliyet giderleri ile ilgili yeni tasarruflar elde ederek kârlılığa ilave katkı sağlamayı planlamaktadır.

Arçelik ayrıca şirketin özkaynak yapısını daha da güçlendireceğini duyurdu. Buna göre, Arçelik’in portföyündeki KFH’ye ait hisselerin bir kısmı Koç şirketlerine 250 milyon TL’ye satılacak, ayrıca, sermaye bedelli olarak 399.96 milyon TL’den 649,93 milyona  yükseltilecek. Böylece bu iki işlemle, bir taraftan şirkete toplam 500 milyon TL kaynak sağlanırken, diğer taraftan  KFS hisseleri satışından vergi öncesi 72 milyon TL  kâr elde edilecek.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/grundigi-alan-arcelik-yeni-firsatlara-hazirlaniyoruz_67024.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!