Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GTI Kayı Tur’un Oteller Zinciri Genişliyor

GTI Kayı Tur’a bağlı Riva oteller zincirine, 2003 sezonunda 2, 2004 sezonunda da 1 otel daha eklenecek. GTI Kayı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görg

Ticaret Gazetesi/10.09.2002
1


TI Kayı Tur’a bağlı Riva oteller zincirine, 2003 sezonunda 2, 2004 sezonunda da 1 otel daha eklenecek. GTI Kayı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, yaptığı açıklamada, Kayı Grubu’na bağlı Riva Hotels olarak, Side, Çolaklı’daki 5 yıldızlı Riva Bella, Alanya’daki 4 yıldızlı Riva Atlıbay ve Manavgat Çenger’de Riva Cosla Tatil Köyü olmak üzere 3 tesis işlettiklerini anımsattı. Talha Görgülü, Riva Hotels’e bağlı konaklama tesisi sayısını 6 ya da 7’ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirerek, bu amaçla Maliye Bakanlığı’nca ihale edilen Lara Kopak Çayı civarında 24 dönüm bir araziyi satın aldıklarını kaydetti.

Görgülü, bu araziye 800 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel kuracaklarını belirterek, “Kasım ayında inşaata başlayacağız. Oteli 2004 yılının Nisan ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Adını henüz koymadığımız bu otel toplam 20 milyon dolara mal olacak” dedi.

”KİRALIK TESİSLER

ARIYORUZ”

Talha Görgülü, Kayı Grubu’nun 2-3 yıldan beri ciddi bir büyüme trendine girdiğine de değinerek, şunları söyledi:

“Türkiye’de ekonomik krizin en ağır yaşandığı dönemde, yatırımlara devam edeceğimizi söylemiştik. Şimdi bunun semeresini görüyoruz. Bu yıl, GTI olarak 300 bin turist getirmeyi hedeflemiştik. Zannederim yıl sonunda, hedefimize çok yakın bir rakamı yakalayacağız. Getirdiğimiz turist sayısına göre, haftalık 15 bin yatağa ihtiyacımız oluyor. 15 bin yatak ihtiyacına karşılık, 3 tesisimizde 2 bin 200 civarında yatağımız var. İhtiyacımız olan yatak kapasitesinin 3’te birini yakalayabilirsek bu, yüksek sezondaki sıkışıklığımızda, Kayı Grubu’nun büyümesine yardımcı olacaktır. 2003 sezonunda bir 3 yıldız, bir de 5 yıldızlı otel kiralayacağız.”

Türkiye’ye güvendiklerini belirten Görgülü, turizmden kazandıkları parayı yine bu sektöre yatırdıklarını anlattı.

GTI’nin Almanya’daki tur operatörleri arasında 2001’de en büyük 5 şirket arasına girdiğini de belirten Görgülü, “GTI, yüzde 100 Türk sermayeli tek tur operatörüdür.

Türkiye’ye güvenmeye, Türkiye’ye yatırım yapmaya, Türkiye’deki insanlara daha çok iş imkanı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Turizmin, Dünya’da büyüme hızı yavaşlamayacak tek sektör olduğunu da kaydeden Görgülü, Türkiye’nin turizmde marka haline geldiğini, bunda da Antalya’nın rolünün büyük olduğunu bildirdi. Görgülü, “Şu anda Kayı Grubu bünyesinde bin kişi çalışıyor. Turizmin en önemli özelliği istihdam yaratma gücüdür. Yeni otelimizde 250 kişi çalışacak. 2004’te yaklaşık 2 bin kişi istihdam edeceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gti-kayi-turun-oteller-zinciri-genisliyor_1670.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • kayı grubunun bir çalışanı olarak kayı grubu dünya lideri olmaya hak kazanmış bir şirkettir. ben ve diğer çalışan arkadaşlarım işyerimizin devamlı kazanmasını istiyoruz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!