Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay İnşaat, Bağdat Havaalanı'nı Onaracak

Merkezi İstanbul'da bulunan Günay İnşaat, ABD uçakları tarafından bombalanan Bağdat Havaalanı'nın pistinin yeniden uçuşa hazırlanması işini aldı. ABD

DÜNYA GAZETESİ



erkezi İstanbul'da bulunan Günay İnşaat, ABD uçakları tarafından bombalanan Bağdat Havaalanı'nın pistinin yeniden uçuşa hazırlanması işini aldı. ABD firması Bechtel'in üstlendiği Bağdat Havaalanı'nın yenilenmesi işinde, pistin temizlenip, boyalarının yenilenmesi ve uçuşa hazırlanması işini alan Günay İnşaat, bunu Iraklı bir firma ile birlikte yürütecek.

Günay İnşaat'ın ortaklarından Alp Delimollaoğlu, Irak'ta 2 yıl önce bir ofis açtıklarını ancak şimdiye kadar takip ettikleri işleri sonuçlandıramadıklarını söyleyerek, ilk kez bu işi aldıklarını ifade etti. Delimollaoğlu, ABD'nin harekatından sonra, bunun Türk firmalarının aldığı ilk inşaat işi olduğunu tahmin ettiklerini de vurguladı. Türk firmaları için Irak'ta çok büyük bir iş potansiyeli olduğunu belirten Delimollaoğlu, "Türk firmalarına rağmen Irak'ta iş yapılamaz. Diğer ülkelerin Türk firmalarının fiyat seviyesine inmesi mümkün değil. Türkiye'nin bu ülkede çok iş yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başka teklifler de var
Delimollaoğlu, işi 29 Haziran Pazar günü aldıklarını ve bu hafta başında işe başladıklarını belirterek, 20-25 gün içinde de teslim edeceklerini kaydetti. İşin yapımı için Türkiye'den 20-25 işçi götüreceklerini, yurtdışından da yeni makinalar aldıklarını anlatan Delimollaoğlu, "Başka iş teklifleri de var, onları da değerlendiriyoruz" dedi.

Uzun yıllardır NATO'ya iş yaptıklarını ifade eden Delimollaoğlu, Bechtel nezdinde bunun çok iyi bir intiba uyandırdığını kaydederek, "Standartları çok yüksek. Biz de yüksek standartta iş yapmayı biliyoruz. Türk firmalarının niteliklerini yükseltmek, nitelikli Türk firmalarının girmesini sağlamak lazım. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın buna ilişkin çalışmalar yaptığını sanıyorum" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunay-insaat-bagdat-havaalanini-onaracak_4943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!