Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay: Kuleli Müze Olabilir

Ertuğrul Günay, kamunun geçmişte en prestijli yerleri aldığını, bu durumun yeniden değerlendirilmesi görüşünde olduğunu söyledi. Türkmenistan’da Avaza Turizm Bölgesi’nin açılış törenine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, “Kamu geçmişte en prestijli yerleri almış. Buna yeniden bakalım diyorum. Bu saatten sonra kamu

Milliyet Gazetesi
Günay: Kuleli Müze Olabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kamunun geçmişte en prestijli yerleri aldığını, bu durumun yeniden değerlendirilmesi görüşünde olduğunu söyledi. Türkmenistan’da Avaza Turizm Bölgesi’nin açılış törenine giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, “Kamu geçmişte en prestijli yerleri almış. Buna yeniden bakalım diyorum. Bu saatten sonra kamu misafirhanesi mi kalmış? Binalar için hiç kıskançlık göstermemeliyiz” diye konuştu. Bu kapsamda İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi’nin binasının müze olabileceğini belirten Günay, “Genelkurmay’dan tescilli yapıları istedim. Prensipte anlaştık” dedi.

Turizm teşviki bu ay

Kıyılar üzerindeki tasarrufun belediyelerden alınarak merkezi yönetime devredilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Günay şunları söyledi: “Sahil kasabalarında her seçimde rant kavgası oluyor. Her belediye kafasına göre imar yetkisi kullanıyor. Sahillere betonlaşma ve yoğunluk kriterleri koyacağız. Kaçak katları yıkma yetkisi bizde olacak.”

Türkiye’de turizm potansiyeli olan yerlere yapılaşma kriteri getireceklerini belirten Günay, “Buna yaylalar da dahil” dedi. Krizde kendileri için teşvik paketi hazırlanmamasını eleştiren turizmcilerin haklı olduğunu vurgulayan Günay şöyle konuştu:

“Bu paketin hazırlanması, Bakanlar Kurulu değişikliği nedeniyle uzadı. Ay sonuna kadar netleşir. Ancak geri kalmış bölgelere yatırım yapan turizmciler son çıkan teşvik paketinden de yararlanabilir.”

Ankara’ya Louvre

Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi alanına Paris’teki Louvre ayarında bir müze yapmak istediklerini belirten Günay, “Eylülde bir proje yarışması düzenleyeceğiz” dedi. 40 bin metrekarelik alana sahip olması planlanan müzeyle ilgili bilgi veren Günay şunları söyledi:

“Buraya ancak bir haftada gezilebilecek şekilde Türkiye’nin en büyük müzesini yapmak istiyoruz. Galeriler yatay olarak tematik, dikey olarak da kronolojik şekilde tasarlanacak. Adı da Türkiye Uygarlıklar Müzesi olabilir.”

İstanbul’da da Sultanahmet bölgesini yeniden planladıklarını, Arkeoloji Müzesi’nin sergilemede yetersiz kaldığını, Darphane binasının da Arkeoloji Müzesi’ne dahil edileceğini anlatan Günay şöyle dedi:

“Böylece Arkeoloji Müzesi’nin teşhir alanı 20 bin metrekare çıkacak. Uygulama düğmesine basmanın eşiğindeyiz. İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’na bakan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binası, adliye binası var. Adliye binası oradan kalktığında orası yeni bir kamu dairesi olmasın. Ya yıkmalıyız, arkeolojik bir park varsa çıkmalı ya da orasını müze yapmalıyız. Örneğin Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasını da butik otel yapabiliriz.”
Herkesin oturduğu yerin Türkiye için çok daha nitelikli değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini tartması gerektiğini kaydeden Günay, “Ankara’daki makam binamız, Resim Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi gibi özel bir bina. Taşınabileceğim bir bina bulabilirsem, oturduğum binayı müze yapma niyetindeyim” şeklinde konuştu.

Günay, Troya Müzesi kurmak için de uluslararası bir yarışma açacaklarını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunay-kuleli-muze-olabilir_69919.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!