Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay'dan Perge Planına Jet İnceleme

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırlattığı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında Perge antik kentinin bulunduğu bölgenin yanına organize sanayi bölgesinin işlenmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, jet inceleme başlattı. Günay, yaptığı açıklamada konunun incelenmesi için talimat verdiğini belirterek, "Kroki incelenecek. Perge'ye

Akşam Gazetesi
Günay'dan Perge Planına Jet İnceleme

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırlattığı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında Perge antik kentinin bulunduğu bölgenin yanına organize sanayi bölgesinin işlenmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, jet inceleme başlattı. Günay, yaptığı açıklamada konunun incelenmesi için talimat verdiğini belirterek, "Kroki incelenecek. Perge'ye zarar verecek hiçbir uygulamaya asla göz yummayız" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan 1/100.000 ölçekli planın Antalya ve Burdur'u kapsayan bölümünde Perge antik kentinin bulunduğu bölgenin çevresinin organize sanayi bölgesi olarak gösterilmesine Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay'dan jet inceleme geldi. Haberi görünce hemen harekete geçtiğini belirten Ertuğrul Günay, konunun incelenmesi için talimat verdiğini; bu konuda Perge kazılarını gerçekleştiren Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu'nun da rahatsızlığını dile getirdiğini açıkladı.

Isparta yolu dediler

Bakan Günay, Perge'ye, SİT alanına ve tarihe zarar verecek hiçbir uygulamaya asla göz yummayacağını söyledi. Organize sanayi bölgesi olarak gösterilen yerin kendisine Isparta yolunun çevresinde olduğuna ilişkin bilgi aktarıldığını da bildiren Bakan Günay, "Gazetedeki haberi dikkatlice inceledim. Kroki de incelenecek. Bu konuda özel bir bilgi istedim" diye konuştu.

Bu konuda çok hassasım

Kendisinin Perge konusunda çok hassas olduğunu, hatta antik kenti dünya kültür mirasına alınması için aday gösterdiklerini de bildiren Bakan Günay, "Perge'ye zarar verecek hiçbir uygulamaya asla göz yummayız. Perge benim için çok özel bir yerdir. Geçen yıl ören yerini bizzat gidip inceledim. Hellenistik kulelerin restorasyonunu yaptırıyoruz. Şimdi buna ilaveten zafer takının onarımıyla ilgili de bir proje hazırlıyoruz" dedi.

Planda hatalar olabilir

Zaman zaman 1/100.000 planlarında hataların olduğunu belirten Bakan Günay, "Eğer planlamada yanlışlık yapıldıysa mutlaka düzeltilecektir. Bu konuda Mimarlar Odası ve sivil toplum örgütleri kadar en az biz de hassasız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunaydan-perge-planina-jet-inceleme_70261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!