Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay’ın Kaçak Çatı İnadında Mutlu Son

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk’ün naaşının bir süre muhafaza edildiği Etnografya Müzesi’nin ve tarihi Devlet Resim Heykel Müzesi’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle göreve geldiği günden beri yıktırmak istediği Hava Kuvvetleri İkmal Komutanlığı (HAKİK) Misafirhanesi’nin çatısı için bulunduğu girişimlerde mutlu sona ulaştı.

Hürriyet ANKARA
2 Günay’ın Kaçak Çatı İnadında Mutlu Son

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk’ün naaşının bir süre muhafaza edildiği Etnografya Müzesi’nin ve tarihi Devlet Resim Heykel Müzesi’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle göreve geldiği günden beri yıktırmak istediği Hava Kuvvetleri İkmal Komutanlığı (HAKİK) Misafirhanesi’nin çatısı için bulunduğu girişimlerde mutlu sona ulaştı.

En büyük hayallerinden birinin Ankara’nın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırmak olduğunu aktaran Günay, ilk olarak Birinci ve İkinci Meclis’in restorasyonlarını gerçekleştirdi. Daha sonra ise Devlet Resim Heykel Müzesi’nin tadilatını tamamlayan Günay, son olarak ise kültürel dokuyu bozduğu düşüncesiyle makamının da bulunduğu tarihi Kültür Bakanlığı binasına yapılan ek binanın iki katını yıktırmıştı.

İki paşaya ziyaret

İki müzenin siluetini ortaya çıkarmak isteyen Günay, yapıların görüntüsünü kesen ön taraftaki mülkiyeti Türk Hava Kurumu’na ait olan ancak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın misafirhane olarak kullandığı çatıyı da yıktırmak istedi. Günay, bu doğrultuda geçen Haziran’da dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kapısını çalarak bir dosya sundu. Ancak umduğunu bulamayan Günay, Büyükanıt’ın emekli olmasının ardından ise yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a isteğini iletti.

Projelendirme yapılıyor

Günay, kaçak çatının yıkılması için mücadelede son noktaya geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’nın söküm ve yapım işlemleri için çalışma başlattıklarını aktararak, "Binanın kapalı olan teras katının, özgün görünüşü ile ilgili olarak bilgi, belge ve orijinal projelere ulaşılmasına yönelik çalışma başlatıldığını" açıkladı. Uygulama projesinin tamamlanmasının ardından ise projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderilerek bina ile ilgili işlemlerin yapılacağı eklendi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ne gelerek Bakan Günay ile birlikte yıkılması planlanan çatı katını inceledi. Günay, Babaoğlu’na yaptığı projeleri anlatarak, yıktırdığı kendi bakanlık binasının çatı katının eski halinin fotoğraflarını gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunayin-kacak-cati-inadinda-mutlu-son_66871.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • türkiyede o kadar çok önemli sorun var ki bunlara yönelik hiç bir faaliyet, olumlu bir katkı yokken, maalesef çatının yıkılması çok önemli bir hal aldı ben yazıklar olsun diyorum kutlayanlar ise türkiyedeki insan sorunlarına bir baksın YANITLA
  • Kutluyorum. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!