Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güneydoğu Anadolu Karadeniz'e Bağlanıyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır-Bingöl-Erzurum bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Bu proje tamamlandığında Güneydoğu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında dikey eksende bağlantı sağlanmış olacak'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Güneydoğu Anadolu Karadeniz'e Bağlanıyor

Bingöl'de gezi ve incelemelerini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren iş adamlarıyla, Bingöl İş Merkezi'ndeki bir restoranda verilen kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölge için heyecan verici projelerin hayata geçirildiğini belirterek, bunlardan birinin Diyarbakır-Bingöl-Erzurum Bölünmüş Yol Projesi olduğunu bildirdi. Bingöl-Diyarbakır bölünmüş yolunun yapımının, Abalı Köyü mevkinden başlatıldığını ve yolun kısa sürede tamamlanması için onlarca iş makinesinin çalıştırıldığını belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

''İki gidiş, iki dönüş olmak üzere dört şeritli olarak yapılacak yol, eski parayla yaklaşık yarım katrilyona (500 milyon) mal olacak. Çok muazzam bir proje. Çalışmaları görünce insanın heyecan duymaması mümkün değil. Çok gurur verici bir olay. Bu proje tamamlandığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında dikey eksende direkt bağlantı sağlanmış olacak. Böylece iki bölge arasında ciddi anlamda ekonomik ve ticari canlanma olacak. Kuzey-Güney eksenli bu yolun, gerçekten ticaret yolu olacağına inanıyorum. Mesela akşam Trabzon'dan hamsi yüklü bir araç sabah Diyarbakır'da olacak, akşam Diyarbakır'da karpuz yüklü bir araç sabah Trabzon'da olacak. Güzergahın merkezinde yer alan Bingöl'ümüz de ekonomik ve ticari gelişmeden önemli ölçüde faydalanacaktır. Bu yol Akdeniz'den, Doğu Avrupa ve Rusya'ya kadar ticari hareketlilik kazanacaktır.''

ETİKETLER: kurum ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/guneydogu-anadolu-karadenize-baglaniyor_87769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!