Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güneydoğu'da Arazi Fiyatları Artacak, Peki Neden?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden toplulaştırma çalışmalarının ardından arazi fiyatlarında 2-3 kat artış olacağı belirtildi.

yapi.com.tr/AA
Güneydoğu'da Arazi Fiyatları Artacak, Peki Neden?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Türkiye'de ilk olarak 1961 yılında Konya'da başlatılan uygulamada 2002 yılına kadar 450 bin hektarlık arazide toplulaştırmanın tamamlandığını, 2002 yılından 2007 sonuna kadar da 250 bin hektarda toplulaştırma yapıldığını anlattı.

2008 yılından sonra hızlanan çalışmalar sayesinde 5,5 milyon hektar alanın toplulaştırılması için ihale yapıldığını bildiren Küsek, bugüne kadar 3 milyon hektarlık alanın tamamlandığını, 2,5 milyon hektarlık alanda ise uygulamanın sürdüğünü kaydetti.Küsek, toplulaştırma yapılmayan hisseli arazilerin alıcısı olmadığı için fiyatının çok düşük kaldığını da belirterek, toplulaştırmayla çok hisselilik durumunun sona erdiğini söyledi.

Kimsenin 40 hisseli bir parseli satın almaya yanaşmadığını anlatan Küsek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir parsele bakıyorsunuz 40 hisseli. Hisseli parseli kimse almak istemiyor. Toplulaştırma yapılan alan, müstakil tapuya kavuşuyor. Her parselin taşı temizleniyor, yolu ve sulama kanalı ayrı ayrı veriliyor. Bu yöntemle parsel tartışmasının olmadığı düzgün mülkiyet haline geliyor. Arazi fiyatında 2 ila 5 kat fiyat artıyor. Mülkiyetinde problem olan yerlerde toplulaştırma sonrası fiyat 5 kat artıyor.Toplulaştırma yapılan arazilerin fiyatında 2-3 kat artış oluyor.

ETİKETLER: Gürsel Küsek
http://www.yapi.com.tr/haberler/guneydoguda-arazi-fiyatlari-artacak-peki-neden-_110658.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!