Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Günlük Kiralık Evler Mercek Altında!

2 ayda günübirlik kiralandığı tespit edilen 2 bin 802 işletmeden bin 20'si kayıt altına alınırken, 214'ü ise kapatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda günübirlik kiralandığı tespit edilen 327 tesise, 476 bin 485 lira idari para cezası uygulandı.

yapi.com.tr/AA
Günlük Kiralık Evler Mercek Altında!

Polis ekiplerinin yaptığı denetimlerde, 2 ayda günübirlik kiralandığı tespit edilen 2 bin 802 işletmeden bin 20'si kayıt altına alınırken, 214'ü ise kapatıldı.

Günübirlik kiralanan evlere yönelik değişikliği öngören KHK'nın 22 Kasım 2016 tarihinde çıkarılmasının ardından bu tür tesisler polis tarafından mercek altına alındı.

2 aylık süre içerisinde yapılan denetimler sonucunda, günübirlik kiralandığı tespit edilen 2 bin 802 işletmeden bin 20'si kayıt altına alınırken, 214'ü ise kapatıldı. Günübirlik kiralandığı belirlenen 327 tesise ise 476 bin 485 lira idari para cezası uygulandı.

Vatandaşlar uyarıldı

Emniyet yetkilileri, bu kapsamda günübirlik evlerle ilgili olarak doğrudan, saatlik, günlük veya haftalık gibi süre şartı aranmaksızın kazanç amacı güdülerek kiralama faaliyeti yapılan, sürekli oturma veya yerleşme amacı taşımayan tüm geçici nitelikteki kısa süreli kiralamaların Geçici İkamet Yerleri ve Kimlik Bildirme Sistemi'ne dahil olarak kimlik bildiriminde bulunmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Yapılan düzenleme

OHAL kapsamında 22 Kasım 2016'da yürürlüğe giren 678 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda, Kimlik Bildirme Kanunu'nun 2'nci maddesine "günübirlik kiralanan evler" ibaresi eklenerek, yapılan değişiklik doğrultusunda bu tür yerlerin kimlik bildiriminde bulunmaları hükme bağlanmıştı.

Bu hükme uymayanlara mülki idare amirlerince 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası öngörülmüştü.

ETİKETLER: kira Günlük Ev
http://www.yapi.com.tr/haberler/gunluk-kiralik-evler-mercek-altinda_155337.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!