Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

'Ilıman İklim'e Yeni Anlaşma

Günün Fosili ABD

Endonezya'nın Bali kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda, "Kyoto Protokolü'nün hedeflerine ulaşmasına engel olan ülkeleri protesto etmek amacıyla'' düzenlenen "Günün Fosili'' ödülü ABD'ye verildi.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Endonezya'nın Bali kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda, "Kyoto Protokolü'nün hedeflerine ulaşmasına engel olan ülkeleri protesto etmek amacıyla'' düzenlenen "Günün Fosili'' ödülü ABD'ye verildi.

Bali'de konferansın çalışmalarını izleyen Doğa Derneği Teşkilatlanma Koordinatörü Nurettin Özbağdatlı , yaptığı açıklamada, "ABD'nin gelmiş geçmiş en büyük fosil olarak seçildiğini'' dile getirdi. Özbağdatlı, toplantının bitmesine 2 gün kala ABD'nin Kyoto Protokolü'ne ilişkin yaptığı bazı açıklamalara katılımcı devletlerin tepki gösterdiğini belirtti.

Amerika'nın porotokolün kaldırılmasını istediğini anlatan Özbağdatlı, "Protokolün hedeflerine ulaşmasına engel olan ülkeleri protesto etmek amacıyla verilen 'Günün Fosili' ödülünü uluslararası kuruluşlar belirliyor. Her gün yapılan 'Günün Fosili Yarışması' nda ABD gelmiş geçmiş en büyük fosil olarak seçildi'' dedi. ABD'nin, görüşmelerde, Kyoto ile ilgili çalışmaları "sürdürülebilir kalkınmanın karşısında bir engel olarak gördüğünü belirttiğini'' kaydeden Özbağdatlı, şöyle devam etti: "ABD, 1992 yılından bu yana yapılan çalışmaları küçümseyen ve hiçbir bilimsel tabanı olmayan açıklamasıyla diğer hükümet temsilcilerinin de tepki aldı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunun-fosili-abd_58021.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!