Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Güvenlik Yok, İşleri Durdur’ Raporunda Kritik Düşüş!

Türkiye’de iş kazalarının gündemde olduğu bir dönemde, yapılan denetimler ve bunun sonucunda alınan kararların sonuçları Meclis gündemine taşındı.

yapi.com.tr
‘Güvenlik Yok, İşleri Durdur’ Raporunda Kritik Düşüş!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapı işyerlerinde 2013 yılında yapılan denetimlerde teftiş yapılan her beş işyerinden birinde işin durdurulmasının istendiğini bildirdi. Bu rakamın bir önceki yılki “beşte dörtü durdurulmalı” oranından oldukça aşağı inmesi dikkat çekti.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, Çelik, programlı teftişlerin üst yapı inşaatlarından oluştuğunu, altyapı inşaatlarına ilişkin şikayet, ihbar ve iş kazası gibi inceleme konularının da program dışı teftişler kapsamında değerlendirilerek sonuçlandığını kaydetti.

Peki bu yıl?

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan’ın soru önergesini yanıtlayan Çelik, şunları kaydetti: “2012 itibarıyla programlı teftiş uygulaması başladı. 2009’da teftişi yapılan 86 işyerinin 57’sinde, 2010’da 297 işyerinin 284’ünde, 2011’de 326 işyerinin 314’ünde, 2012’de 349 işyerinin 336’sında işin durdurulması/işyerinin kapatılması yönünde kanaat belirtilmiş, 2013’de ise 456 işyerinin 95’inde işin durdurulması yönünde kanaat belirtilmiş, bunun yanı sıra işyerlerinde idari para cezalarının da uygulanması talep edilmiştir. 2014 yılı Kasım ayı itibarıyla ise, toplamda 2 bin 500 işyerinde teftiş yapılmıştır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/guvenlik-yok-isleri-durdur-raporunda-kritik-dusus_126722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!