Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Güzel Ölmek İstemiyoruz" Demişlerdi!

Maden işçileri 27 Ocak 2013 günü Zonguldak’ta ‘Taşeron Uygulamalarına Son Verilsin!’ talebiyle, ‘Emeğe Saygı’ mitingi düzenlemişti. Eylemde ‘Yeter Artık: ‘Güzel Ölmek’ İstemiyoruz’ yazılı pankartlar dikkati çekiyordu.

yapi.com.tr
"Güzel Ölmek İstemiyoruz" Demişlerdi!

Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş,  yaptığı konuşmada maden kazalarının iş cinayeti olduğunun altını çizmiş, “İş cinayeti diyoruz. Çünkü biz, daha 2004 yılında, ‘Yeraltında taşeron olmaz’ demiştik. 2005 yılında eylem yaptık. TTK’nın işçi açıklarının giderilmesini ve bu işlerin de eskiden olduğu gibi TTK tarafından yapılmasını istedik. İşçi almadılar. Taşeron şirketin madenlere girmesini engelledik. Ama devlet çalışmalarını sağladı. Sonra 17 Mayıs 2010 faciasını yaşadık. Bu kez de eylem yaparak uyardık. Taşeron işçilerinin Kuruma devredilmesini istedik. Taşeron şirketin yeterli iş güvenliği önlemlerini almadığı raporlara yansımış olmasına rağmen uygulamaya devam edildi ve 7 Ocak 2013’ü yaşadık” diye konuşmuştu.

Son 10 yılda taşeron işçi sayısının 4 kat artarak 1.5 milyonu geçtiğine dikkat çeken Alabaş, sözlerine şöyle devam etmişti: “Taşeron demek, 12-14 saat çalışmak demek. Mesai kavramı yok, maaş düzeni yok, iş güvencesi yok, kıdem tazminatı yok, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri yok, can güvenliği yok, sigorta primleri düzensiz, sendika yok, toplu sözleşme yok. Daha da önemlisi gelecek güvencesi yok. Tıpkı, 200 yıl öncesinin vahşi kapitalizmini yaşatıyorlar.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/guzel-olmek-istemiyoruz-demislerdi_120177.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!