Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

4. Gelişen Kentler Zirvesi...

GYODER, 2. Gelişen Kentler Zirvesi'ni Konya'da Gerçekleştiriyor

GYODER, gayrimenkul yatırım fırsatlarını sektörün önde gelen temsilcileri ve yerel yetkililer ile buluşturmak amacıyla, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, 1-3 Kasım 2010 tarihleri arasında Konya’da "Gelişen Kentler Zirvesi"ni düzenliyor. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün (19

yapi.com.tr
GYODER, 2. Gelişen Kentler Zirvesi'ni Konya'da Gerçekleştiriyor

GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıı Derneği), gayrimenkul yatırım fırsatlarını sektörün önde gelen temsilcileri ve yerel yetkililer ile buluşturmak amacıyla, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, 1-3 Kasım 2010 tarihleri arasında Konya’da "Gelişen Kentler Zirvesi"ni düzenliyor.

Turizmden sanayiye birçok alanda potansiyel barındıran orta büyüklükteki kentlerdeki yatırım fırsatlarını ön plana çıkararak, bu kentlerin gelecekte yatırımlardan daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi'ni düzenleyen GYODER, Bursa'daki ilk zirvenin ardından rotasını Konya'ya çeviriyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye geneline yayılmasını sağlamayı birincil hedef seçen GYODER, 2. Gelişen Kentler Zirvesi'ni 1-3 Kasım tarihlerinde Konya’da gerçekleştirecek.

Coğrafi konumu, tarihi değerleri, doğal güzellikleri, sosyal yaşam tarzının yanı sıra ülke ekonomisinin gelişiminde oynadığı rol ile dikkat çeken ve bir dünya kenti olma yolunda ilerleyen Konya’da gerçekleşecek etkinliğin ilk gününde kent içinde bir kültür gezisi yapılacağı bildirildi. Gezi kapsamında, dünyanın ilk ev mimarisinin kurulduğu, ilk kez yerleşik düzene geçilen ve ilk tarımın yapıldığı yer olan Çatalhöyük ziyaret edilecek.

Programın ikinci gününde Zirve’nin konuşmacıları genel ekonomik değerlendirmelerin yanı sıra Konya ilinin gayrimenkul alanındaki yatırım potansiyeli, yeni vizyonu, kentsel dönüşüm projelerindeki fırsatlar ve yatırımcı gözüyle çözüm önerileri konularında bilgiler verecek. Ayrıca Zirve katılımcılarına; konut, alışveriş merkezleri, konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanları alt başlıklarında Konya gayrimenkul piyasalarının incelendiği, Can Fuat Gürlesel tarafından hazırlanan rapor da sunulacak.

Zirve’nin üçüncü gününde ise, Konya’da kentsel dönüşümü örnekleyebilecek prestijli projelerin ve yatırıma açık potansiyel bölgelerin ziyaret edileceği bir teknik gezi düzenlenecek.

Konya, Gelişen Ekonomisi ve Konut Arzı ile Zirve'yi Hak Ediyor

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün (19 Ekim 2010) Ortaköy Feriye'de düzenlenen basın toplantısında Zirve'ye ilişkin bilgi verdiler.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes toplantıda yaptığı konuşmada, Konya'nın, Türkiye genelinde en çok bireysel konut kredisi kullanan 13'üncü kent olduğuna, turizm alanında ise Mevlana Müzesi'nin, Topkapı Sarayı'nın ardından Türkiye'de en çok ziyaretçi çeken ikinci müze olduğuna dikkat çekti. Kültür ve inanç turizmi gibi önemli bir potansiyele sahip olan Konya'nın, yerli ve yabancı turist sayısını 2,5 milyondan 5 milyona çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Tanes; 7,5 milyon ziyaretçi çeken İstanbul ile karşılaştırıldığında bunun ne denli ciddi bir rakam olduğunun anlaşılabileceğini belirtti.


Mevlana Müzesi

Konya'nın 1,5 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olduğunu belirten Tanes; tarım ve sanayi faaliyetlerinin yanı sıra üniversiteleri ile genç nüfusa, dolayısıyla konut ihtiyacına açık bir kent olan Konya'nın, GYODER Zirvesi için iyi bir ev sahibi olacağına inandığını sözlerine ekledi. Turgay Tanes konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Orta büyüklükteki kentlerin de yatırımlardan doğru orantılı olarak pay alması gerektiği düşüncesiyle, bu yeni toparlanma döneminde gelişmenin önemini kavramış illeri ön plana çıkarmayı görev bilerek 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa’da Gelişen Kentler Zirvesi’nin ilkini düzenlemiştik. İlk zirvemizde de ifade ettiğimiz gibi, yatırımlara doğru yön verebilmek için söz konusu kentleri tek tek ve ayrıcalıklı yönleriyle ele almak gerekir. GYODER bu konuda kendine büyük rol düştüğüne ve gayrimenkul sektörünün güçlü olduğu bir ekonominin çok daha hızlı büyüyeceğine inanarak Türkiye’yi bütün illeriyle kavramayı, değer artırıcı yatırımları illerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, 2010 yılı bitmeden Gelişen Kentler Zirveleri’nin ikincisini Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tahir Akyürek ve çalışma arkadaşlarının katkılarıyla Konya’da düzenleyecek olmaktan büyük sevinç duyuyoruz.”

Akyürek: "Konya, Rampada Ateşlenmeyi Bekleyen Füze"

Böyle önemli bir imkanı Konya’ya taşıyan GYODER’e teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Selçuklulara başkentlik etmiş Konya'nın tarihi gelişim süreci ile başladığı konuşmasına, kentin son 15-20 yılda giriştiği kalkınma hamlesine ilişkin veriler ile devam etti. Kenti, geçmişteki görkemli konumuna 21. yüzyılda yeniden ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Akyürek, Anadolu kentleri arasında bir cazibe merkezi oluşturma çabasında olduklarını söyledi.

Konya'nın; "eğitim kenti", "sanayi kenti", "bölgenin sağlık kenti", "tarih ve turizm kenti", "tarım kenti", "huzur kenti", "bilim kenti", "geleceğin Avrupa kenti" gibi pek çok ünvana sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, kentin önemli projelerine; Konya Ovası Sulama Projesi'ni, İstanbul-Konya arasını 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı, bilim merkezini ve her yıl yapılmakta olan beş yıldızlı otelleri örnek gösterdi.

Konya'nın bir "huzur kenti" olarak yatırımcıya güvenli bir ortam sunduğunun altını çizen Akyürek, Belediye olarak 30-40 yıldır kentin gelişimine yeni halkalar eklediklerini dile getirdi ve Konya'nın Türkiye'deki gecekondusuz tek büyük şehir olduğunu vurguladı. Konya'yı "rampadaki bir füze" olarak betimleyen Başkan, kentin sadece ateşlenmeyi beklediğini sözlerine ekledi. Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız yüzyıl ülkelerin yüzyılı olmaktan şehirlerin yüzyılı olmaya doğru hızla ilerlerken, markalaşan şehirler içerisinde önemli bir ivme ile dünya şehri olma yolunda ciddi adımlar atan Konya, gelişmenin somut araçları olan yapılaşmanın ülkemizdeki aktörleri ile birlikte gayrimenkul yatırım sektörüne sunacağı fırsatları duyurmak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Konya’yı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği noktaya taşımayı hedefleyen ve şehrimiz için son derece önemli olan bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere Konya adına teşekkür ediyor, zirvenin şehrimiz ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya Gelişen Kentler Zirvesi Programı için ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoder-2-gelisen-kentler-zirvesini-konyada-gerceklestiriyor_83282.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!