Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GYO'ların Esaslar Tebliği Yenilendi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) ilişkin esaslar tebliğini yeniledi.

yapi.com.tr
GYO'ların Esaslar Tebliği Yenilendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğe göre, ortaklıklar gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak kurulabileceği gibi, anonim ortaklıklar esas sözleşmelerini kanun ve bu tebliğ hükümlerine uygun olarak değiştirerek gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşebilecekler.

Kuruluş ve dönüşüm başvurularının SPK tarafından uygun görülebilmesi için, ortaklığın; başlangıç veya, dönüşüm mevcut ödenmiş veya çıkarılmış sermayesi ile öz sermayesinin her birinin 30 milyon TL'den az olmaması gerekiyor.

Tebliğe göre, GYO'ların halka arz sonrasında, ortaklığın çıkarılmış sermayesinin asgari yüzde 25'i oranındaki paylarının halka açık pay statüsünde olması zorunlu tutuldu. Ortaklık ayları nama veya hamiline yazılı olarak ihraç edilebilecekler. Ortaklıklar, satış süresinin bitimini takip eden 15 gün içinde paylarının Borsa İstanbul A.Ş. (BİAŞ) kotuna alınması için gerekli belgenin verilmesi istemiyle Kurula başvururlar. Bu belgenin alınmasını takiben 15 gün içinde de payların kote edilmesi isteği ile BİAŞ'a müracaat edilmesi zorunlu olacak.

Ortaklıkların; gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine ve gayrimenkule dayalı haklara aktif toplamının en az yüzde 51'i oranında yatırım yapmaları gerekiyor. Tebliğin yayımından önce kurulmuş ortaklıklar, bugün itibarıyla bir yıl içinde esas sözleşmelerini bu tebliğ hükümlerine uyumlu hale getirmek zorunda olacaklar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gyolarin-esaslar-tebligi-yenilendi_109142.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!