Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Häfele'ye Ödül

“İşlevsellikte Öncü” konseptiyle katıldığı Interzum 2007 Fuarı’ndan yine ödülle döndü.

yapi.com.tr
Häfele'ye Ödül

İşlevsellikte Öncü” konseptiyle katıldığı Interzum 2007 Fuarı’ndan yine ödülle döndü...

Mobilya ve Mimari Donanım sektöründe geniş ürün yelpazesine sahip olan Häfele, 9-12 Mayıs 2007 tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen İnterzum 2007 Fuarı’nda Red Dot “Yüksek Kalite Ödülü”nü aldı. “İşlevsellikte Öncü” konseptiyle estetiğin ve işlevselliğin uyumunu birlikte sunarak fark yaratan Häfele, sergilediği Maxifix 35 HC ürünü ile ödüle layık görüldü.

Günümüzde önem kazanan, mobilya donanımlarındaki işlevsellik, estetik ve kalite kavramlarını ön planda tutarak sunduğu akılcı ve fonksiyonel ürünleri ile hayatımızı kolaylaştırmaya devam eden Häfele, Interzum 2007 Fuarı’nda yer aldığı 1400m2’lik standıyla göz kamaştırdı. Mutfak, banyo, oturma odası, ofis, otel odası, mağaza ve yatak odası gibi bölümleri bulunan ayrı yaşam alanları yaratan firma ürünlerini bu alanlar içerisinde bir bütün olarak sergiledi.

Häfele standında ilgi çeken ürünler arasında: LCD veya plazma ekran televizyonları mobilyaya bağlamak ve hareketini sağlamak için kullanılan TV uzatma kolları, yine LCD ve plazma ekranların döndürülmesini, yükselip alçaltılmasını sağlayan kaldırma sistemleri, ihtiyaca yönelik tasarlanan, özellikle tekerlekli sandalye kullanan kişilere konforlu bir çözüm sunan yükselip alçalabilen tezgahlar, banyolarda tutunma destekleri, yavaşlatma mekanizmalı çekmeceler, yine yavaşlatma ve kilitlenebilme özellikli kayar kapı sistemleri ve petek panellere özel donanım çözümleri bulunmaktadır.

Häfele’den petek panellere özel çözümler
Bağlantı elemanları geliştirmek konusundaki öncü konumunu petek panellere özel ürettiği çözümler ile güçlendiren Häfele, müşterileriyle olan yakın temas ve işbirliği sonucu müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına çözümler üreterek, sektöre yenilikler katıyor.
Häfele’nin Interzum 2007 Fuarı’ndaki standında, petek panellere yönelik olarak geliştirdiği birbirinden kullanışlı ürünleri bulmak mümkündü. Häfele’nin geliştirdiği, takviye bloklarına veya çerçevelerine ihtiyaç duyulmadan kullanılan, endüstriyel kullanıcılara da montaj kolaylığı sağlayacak ve ekonomik anlamda da geleneksel bağlantı elemanlarına alternatif olabilecek ilk bağlantı elemanı olan Tab 20 HC; montaj kolaylığı sağlayan, estetik görüntüsü ve yüksek taşıma kapasitesiyle de fark yaratan Rafix 20 HC, en az 4 mm kalınlığındaki üst kaplamaya herhangi bir karşılığa ihtiyaç duymadan direkt olarak ray, menteşe gibi tüm donanımların monte edilmesine imkan veren özel bir vida olan Varianta HC vidası, Maxifix 35 HC gibi petek tezgah bağlantı elemanları tüketicilerin dikkatini çeken ürünler arasındaydı. Bağlantı elemanlarının yanı sıra sergilenen raylar, menteşeler, raf pimleri, vb. yüksek yük dayanımlı mobilyalar yaratmak için ideal olan donanımlar, yine Häfele standında ziyaret edildi.

Interzum 2007 Red Dot “Yüksek Kalite Ödülü” sahibi Maxifix 35 HC
Häfele tarafından tüketicilere sunulan ve aynı zamanda İnterzum 2007 Fuar’ında sergilenen Maxifix 35 HC petek panel tezgah bağlantı elemanı, Interzum 2007 Red Dot “Yüksek Kalite Ödülü” nü almaya hak kazandı.

Yeni Maxifix 35 HC petek panel tezgah bağlantı elemanı, daha önce tezgah bağlantıları için geliştirilen Maxifix 35’in petek panellere uyarlanmış şeklidir ve kolay montaj ve yükseklik ayarı yapılabilme özellikleriyle ön plana çıkar. Ürünün 42–51 ve 80-89 mm olmak üzere iki delme aralığı seçeneği vardır. Maxifix 35 HC sayesinde 50 ve 60 mm kalınlığındaki petek tezgahlar dayanıklı bir şekilde bağlanır ve 90°’lik köşe bağlantıları ile 135°’lik açılı kesimli köşe bağlantıları yapmak mümkündür.

Petek panellerin üretim teknikleri nedeniyle ahşap kalınlıklarında 1mm’ye yakın farklar olabileceğinden tezgahları bağlarken kullanılan bağlantı elemanının bu farkları kapatacak nitelikte olması önemlidir. Bu duruma çözüm olarak Häfele Maxifix 35 HC’ye ek bir destek gerekmeden yükseklik ayarı yapılabilme özelliğini geliştirdi. Bu sayede tezgah yüzeylerindeki +/- 2 mm’lik kot farklılıkları engellenebiliyor. Ayrıca çektirme mili üzerinde yer alan yivli bölüm sayesinde +/- 9 mm’lik delik farklılıkları tolere edilebilmektedir.

Maxifix 35 HC’nin diğer avantajları arasında gevşeme yapmaması, delik ölçülerinin mutfaklarda kullanılan standartlara uygun olması, parçalarının montaj esnasında kolaylıkla yerine yerleştirilir olması, kolay ve hızlı montaj yapılabilmesi bulunmaktadır.

Öğrencilerden işlevsel yaşam alanlarına özel tasarımlar
Bu yıl, Interzum Fuarı’nda Häfele bulunduğu standında bir farklılık yarattı. Coburg Üniversitesi’nin İç Mimari Bölümü öğrencileri Häfele standına özel tasarladıkları “işlevsel yaşam alanları” konulu projelerini sergilediler. Coburg Üniversitesi ve Häfele’nin işbirliğiyle gerçekleşen projenin bu yılki ana teması “yaşam alanlarına yansıyan Häfele işlevselliği” idi. Bu temaya paralel olarak tasvir edilen tüm çalışmalar Häfele standında posterlere aktarıldı. Ayrıca Häfele bağlantı elemanları kullanılarak, düz bir levhanın, masa, bank veya yatak haline getirilebildiği “Katlanabilen mobilya” adındaki çalışma ise özel olarak hayata geçirilerek sergilendi.

Türkiye pazarında mobilya ve mimari donanım alanlarında faaliyet gösteren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesi ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunar. Yeni showroom ve stokları ile Türkiye’de doğrudan müşterilerine ulaşacak olan Häfele’nin Dudullu’da kurduğu tesisi içerisinde bulunan 1.200 metrekarelik showroom’u 12 ay açık fuar özelliğinde olup, sektördeki yenilikleri yansıtabilmek amacıyla sürekli yenilenmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hafeleye-odul_54578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!