Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Halep'e Otogarı Türkler Yapıyor

İstanbul Esenler Otogarı başta olmak üzere beş otobüs terminali işleten Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (BİOİAŞ), Suriye ’de Halep Otogar’ı için start verdi. Geçtiğimiz günlerde imzası atılan Suriye Holding ile yüzde 50 ortaklı olarak kurulan Aleppo Gate adlı şirket üzerinden çalışmalarına başlanan otogarı, 6 milyonluk şehre hizmet verecek.

Radikal Gazetesi
Halep'e Otogarı Türkler Yapıyor

İstanbul Esenler Otogarı başta olmak üzere beş otobüs terminali işleten Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (BİOİAŞ), Suriye’de Halep Otogarı için start verdi. Geçtiğimiz günlerde imzası atılan Suriye Holding ile yüzde 50 ortaklı olarak kurulan Aleppo Gate adlı şirket üzerinden çalışmalarına başlanan otogarı, 6 milyonluk şehre hizmet verecek.

BİOİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu yaptığı açıklamada, Suriye Holding ile yüzde 50 ortaklı olarak kurulan Aleppo Gate adlı şirket üzerinden çalışmalarına başlanan Halep Otogarı’nın yapımıyla ilgili bilgi verdi. Başta İstanbul Esenler Otogarı olmak üzere beş otobüs terminali işlettiklerini söyleyen Yalamanoğlu, 60 milyonluk şehre hizmet verecek Halep Otogarı’nın içinde otel ve alışveriş merkezlerinin de olacağını bildirdi. Otogar için çalışmalar son sürat devam ettiğini açıklayan Yalamanoğlu, 35 yıl işletme hakkı BİOİAŞ ’a verilen terminalin temeli Haziran ayında Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın katılacağı bir törenle atılacağını ifade etti.

‘TAV’ın ününü yakalamak istiyoruz’

73 yıl önce kurulan BİOİAŞ ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, 24 şirketin ortağı olduğu Suriye Holding ile beraber inşaata önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade ederek, inşaatın 1 yıl gibi kısa sürede bitirileceğini söyledi. Halep Belediyesi ’nden temin edilen 330 dönümlük arazi üzerine Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edildiğini vurgulayan Yalamanoğlu,  “Otogar işletmeciliği alanında, TAV ’ın havaalanı işletmeciliğindeki uluslararası ününü yakalamak istiyoruz ” dedi. Halep’in gündüz nüfusunun 5, gece ise 4 milyon kişi olduğunu belirten Yalamanoğlu  “Günlük 1 milyon kişi şehre gelip-gidiyor. Ayrıca günlük 4 milyon ki?i de, ?ehirler ve uluslararası seyahat ediyor. Projenin geleceği çok açık ” dedi.

Sırada Şam olacakAhmet Yalamanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yakın dostluğunun kendilerinin birçok sorununu çözdüğünü, her iki liderin yarattığı dostluk havasının işadamları arasındaki soru işaretlerini de ortadan kaldırdığını kaydetti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suriye temasları da işadamları için çok olumlu olduğunun altını çizen Yalamanoğlu, proje bittiğinde Halep-Gaziantep arası seyahat süresinin bir saate ineceğini de anlattı. Yalamanoğlu, “Projenin bitirilmesiyle bölgede yoğun ticaret trafiği oluşacağına inanıyoruz. Ayrıca Halep ’in ardından Şam Belediyesi ile de otogar projesi yapabiliriz” dedi. (anka)

 

ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/halepe-otogari-turkler-yapiyor_79872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!