Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü için Tarih Belli Oldu!

Haliç Metro Köprüsü tamamlanmak üzere. 27 Ocak'ta raylara elektrik verilecek ve testler başlayacak. Açılış ise Şubat ayının ikinci haftasında.

yapi.com.tr
Haliç Metro Geçiş Köprüsü için Tarih Belli Oldu!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren İstanbul Metrosu'nu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olmasını sağlayacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nde son viraja girildi. İstanbul'un siluetini bozduğu eleştirileriyle yapımına 2 Ocak 2009'da başlanan köprü, şubat ayının ikinci haftasında açılacak.

Yaya geçişi ücretsiz

Akşam'dan Nebahat Koç'un haberine göre köprüde şu sıralar korkuluk çalışmaları, yürüyen merdivenler, köprü üzerindeki tek durağın cam kaplaması ve aydınlatma direkleri montajı yapılıyor. Son denemeler ise bu ayın sonunda gerçekleştirilecek. 27 Ocak'ta raylara enerji verilerek vagonlar test edilecek. Bu tarihten sonra güvenlik, aydınlatma, sürüş dâhil tüm testler tamamlanacak. Köprüdeki istasyona turnikeden geçilip hemen ulaşılabilecek. Seyir terasının da bulunduğu köprüden yaya geçişleri ücretsiz yapılacak. İstanbul'un trafik sorunun çözümüne önemli katkı sağlaması beklenen köprüden günde 1 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Köprü 180 milyon liraya mal oldu

460 metresi deniz üzerinde olmak üzere toplam 936 metre uzunluğunda olan köprü, deniz ortasında 47 metre yüksekliğindeki iki ayağa oturuyor. Denizden yüksekliği 13 metre olan 12.6 metre genişliğindeki köprünün Unkapanı tarafında açılır kapanır bir bölümü de bulunuyor. Haliç Metro Geçiş Köprüsü 180 milyon liraya mâl oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halic-metro-gecis-koprusu-icin-tarih-belli-oldu_116282.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!