Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Metroya Bin, Her Yıl 53 Bin Ağacı Kurtar!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, kent içi trafiği rahatlatan metro ve banliyö gibi raylı sistemlerin enerji verimliliği ve daha az karbon salınımıyla çevreyi koruduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Metroya Bin, Her Yıl 53 Bin Ağacı Kurtar!

DHA'nın haberine göre, İzmir'de her gün yaklaşık 428 bin yolcunun raylı ulaşımı tercih etmesiyle her yıl on binlerce ağacın kurtarıldığını belirten Prof. Hepbaşlı, Avrupa Kentsel Şartnamesi’nde yer alan ‘Yavaş ama kesin bir biçimde otomobil bir kenti öldürmektedir’ maddesine dikkat çekti.

Prof. Arif Hepbaşlı, “Kentimizde her gün otomobil yerine metro veya banliyö sistemini kullanan yaklaşık 428 bin yolcu bilerek veya bilmeyerek her yıl Kültürpark’ta yer alan ağaçların 5 katı olan 53 bin ağacı kurtarmış oluyor. İzmir’de daha temiz bir çevre için raylı sistem yatırımlarının daha da artması gerek” dedi.

İzmir trafiğinde yer alan 1 milyon 20 binin üzerindeki motorlu taşıtın günlük karbon salınımına da dikkat çeken Prof. Hepbaşlı, raylı sistemlerin artmasıyla kentin daha rahat nefes alacağını ifade etti, “Otobüs yerine tramvay kullanımıyla kişi başına yaklaşık 27 gram karbon salınımın önüne geçebiliriz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metroya-bin-her-yil-53-bin-agaci-kurtar_117452.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!