Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Haliç Metro Köprüsü İhalesi Zarfların Açılmasına Saatler Kala İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim-Yenikapı Metro Hattı için Haliç üzerine yapacağı metro köprüsü ihalesini teklif mektuplarının açılmasına 2-3 saat kala iptal etti.

Zaman



stanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim-Yenikapı Metro Hattı için Haliç üzerine yapacağı metro köprüsü ihalesini teklif mektuplarının açılmasına 2-3 saat kala iptal etti. Büyükşehir yetkilileri, projenin Koruma Kurulu’na onaylatılmasıyla ilgili şartnamede kesin hükmün yer almaması nedeniyle, ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul Metrosu’nun ikinci bölümünü oluşturan Taksim-Yenikapı hattı, tünel kazıların tamamlanmış olmasına karşın, Haliç’e yapılacak köprü nedeniyle dört yıldır faaliyete geçirilemiyor. Büyükşehir’in 2001’de hazırladığı metro köprü projesine, “Unkapanı Köprüsü’ne göre deniz seviyesinden daha yüksekten geçeceği, köprüye bağlı yapılacak viyadükler ve köprünün tarihi yarımadanın siluetini bozacağı” gerekçesiyle İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu (Koruma Kurulu) onay vermemişti. Ancak, yasa gereği bu yıl kurul üyelerinden bir kısmının değişmesi üzerine, projeye onay çıkmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi yarımada ile ilgili hazırlanan ve köprü güzergahını da içerdiği belirtilen koruma planlarının kurul tarafından onaylanması üzerine, köprü projesini 4 Nisan 2005’te ihale etmişti. İhaleye, Emay Uluslararası Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi, Altınok Müşavirlik Mühendislik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Yüksel Proje Uluslararası AŞ, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri AŞ, Eser Müşavirlik AŞ, Yüksel Domaniç Mühendislik Limited Şirketi teklif vermişti. Yaklaşık bir aydır teklifleri inceleyen ihale encümeni, kesin teklif zarflarını vermeleri için firmaları belediyeye davet etti. Ancak, geçen perşembe teklif zarflarının alınmasına 2-3 saat kala, Büyükşehir Başkanlık Makamı’ndan gelen bir talimat ile ihale iptal edildi. Topbaş, ihalenin iptal gerekçesini, “Projenin Koruma Kurulu’ndan onaylatılarak getirilmesi şartı, ihale şartnamesine konulmamış. Projenin onaylanması için yıllarca kurulda bekletilmesine tahammülümüz yok. Arkadaşlar, ihalenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Ben de gereğinin yapılmasını söyledim.” şeklinde açıkladı.

Koruma Kurulu yetkilileri ise kendilerine yeni bir proje sunulmadığını belirterek, “Büyükşehir, Tarihi Yarımada Koruma Planları’nın onaylanmasını, ‘köprü projesi’ne de onay verildi’ şeklinde yorumlayarak ihaleye çıktı. Bizim onay verdiğimiz bir proje veya aldığımız yeni bir karar yok.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halic-metro-koprusu-ihalesi-zarflarin-acilmasina-saatler-kala-iptal-edildi_28134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!