Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haliç’e Tüp Geçit Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nde çalışmalar başladı.

yapi.com.tr
Haliç’e Tüp Geçit Geliyor

Vatan Gazetesi'nden Mehmet Ali Demir'in haberine göre, proje kapsamında Denar Deniz Araştırmaları Firması, kara tarafı ve deniz ortam zemin çalışmaları için 25 Şubat’a kadar Haliç’te çalışma yapacak. Aykut Kaptan isimli dalgıç gemisi ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı önü, Haliç Metro Köprüsü doğusu, Turyol Rıhtım önü, İBB Haliç Sosyal tesisleri önünde kalan bölümlerde zeminin haritalarının üretilmesi için deniz ölçümleri yapılmaya başlandı.

Unkapanı Köprüsü tarih olacak

1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü’nün tarih olacağı yeni projenin 2018’de bitirilmesi planlanıyor. Proje için Büyükşehir Belediyesi Bütçesi’nden 100 milyon TL ayrıldı. Proje ile Haliç’in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünel ile sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa’da, bir ayağı ise Unkapanı’nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin hayata geçmesiyle birlikte Sokullu Mehmet Paşa Camisi’nin ve Perşembe Pazarı bölgesinin yeniden revize edileceğini açıklamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halice-tup-gecit-geliyor_142766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!