Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Halis Toprak'ın Lice Fabrikaları Hizmette

Toprak Holding'in Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kurduğu yağ ve yem fabrikası ile ilkğöretim okulu törenle hizmete açıldı. Yağ ve yem fabrikalarının top

Akşam



oprak Holding'in Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kurduğu yağ ve yem fabrikası ile ilkğöretim okulu törenle hizmete açıldı. Yağ ve yem fabrikalarının toplam 40 milyon dolara malolduğu bildirildi.
Fabrikanın açılış töreninde konuşan Toprak Holdin Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, yörenin kalkınmasına yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini belirterek, "Özellikle bölgemizin kalkınmasına destek vermek için şartlar ne olursa olsun, özveri ile çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Tesisler hakkında bilgi veren Fabrika Müdürü Recai Şimşek de, tesislerin yağ ve yem fabrika olmak üzere iki üniteden oluştuğunu söyledi. Toplam 150 dönüm alan üzerinde kurulan tesislerin 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Şimşek, şu bilgileri verdi:

"Tesislerimizin aylık 105 bin ton pamuk tohumu ve günlük 325 ton hamyağ işleme kapasitesi var. Fabrikada, pamuk yağının yanı sıra, yurt içinden ve yurtdışından getirdiğimiz ham ayçiçek, soya, mısırözü, kanola ve zeytinyağını işleyerek piyasaya sunacağız. Yem fabrikamızda da çiğitin işlenmesi sonucunda ortaya çıkan pamuk küspesini yem olarak işleyeceğiz. Bölgenin ihtiyacına göre büyükbaş ve küçükbaş ile kanatlı hayvan yemi de üreteceğiz. Toplam 490 milyon dolarlık harcamayla kurulan tesislerimizde 300 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/halis-toprakin-lice-fabrikalari-hizmette_2150.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!