Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Halk Tepki Gösterdi ÇED Toplantısı Yapılamadı

Hatay'da açılması planlanan krom ocağı için ÇED toplantısı, mahalle sakinlerinin itirazı üzerine yapılmadı. Yetkililer, "Halkın yoğun tepkisi üzerine toplantı yapılamamıştır" şeklinde tutanak tuttu.

yapi.com.tr
Halk Tepki Gösterdi ÇED Toplantısı Yapılamadı

Hatay'ın Arsuz ilçesinde açılması planlanan krom ocağı için ÇED halkın katılım toplantısı, mahalle sakinleri ve doğaseverlerin itirazıyla gerçekleşmedi.

Sözcü’den Can Çapar’ın haberine göre; Arsuz ilçesine bağlı Höyük Köyü’nde madene karşı çıkan köylü kadınlar, çocuklar, her yaş grubundan mahalleli ve doğasever, bin 820 hektarlık alanı kaplayacak ve 5 bin kişiyi etkileyecek krom ocağı sahasına izin vermemek için toplantının yapılacağı yerde toplandı. Sloganlar ve ellerindeki afişlerle ocağa hayır diyen vatandaşlar, toplantıyı yaptırmadı. Yetkililer, “Halkın yoğun tepkisi üzerine toplantı yapılamamıştır” ifadeleriyle dilekçe tuttu.

Yapılmayan toplantının da tutanağını yazmak istediler
Mahalle sakinleri maden ocağına ve ÇED toplantısına tepki gösterirken şirket ve bakanlık yetkilileri, yarın da yapılması planlanan toplantının tutanağını da yazmak istedi. Ancak doğaseverler yapılmayan toplantının tutanağının yazımına da karşı çıkınca ikinci tutanak tutulmadı ve tutanaklar birleştirilmedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu MYK Yardımcısı Nermin Yıldırım Kara, yaşananları; “İki toplantının tutanağını birleştirmeye çalıştılar. Valilik makamına böyle bir bilgi verildiğini ifade ettiler. Tutanağa biz bunu şerh düşürmek istediğimizde böyle bir konunun olmadığı ortaya çıktı. Dolayısıyla yarınki toplantı için yeniden gelecekler. Biz de burada olacağız, aynı şekilde ‘toplantı açılmamış yapılmamıştır' ibaresi ile diğer tutanak tutulacak.” ifadeleriyle anlattı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halk-tepki-gosterdi-ced-toplantisi-yapilamadi_188797.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!