Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mermer Ocağı Katılım Toplantısını Halk Engelledi

Denizli’nin Tavas ilçesinde ÇED süreci başlatılan mermer ocağı için yapılacak olan halkın katılım toplantısı, projeye karşı çıkan bölge halkı tarafından engellendi.

yapi.com.tr
Mermer Ocağı Katılım Toplantısını Halk Engelledi

Denizli'de vatandaşlar mahallelerine yapılmak istenen mermer ocağına karşı çıktı. Tavas ilçesine bağlı Ovacık ve Nikfer mahallelerinde açılmak istenen mermer ocağı için başvuruda bulunan firma ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirmek istedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte ilk olarak Ovacık mahallesinde bir araya gelindi. Fakat burada vatandaşlar toplantının yapılmasına ve mermer ocağı açılmasına karşı çıktı. Bu nedenle toplantı gerçekleşmedi.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; ikinci toplantı ise Nikfer mahallesinde yapılmak istendi. Burada biriken kalabalık ellerindeki dövizlerle sesini duyurmaya çalıştı. Üzerlerinde ‘Mermer mi, tarım mı?', ‘Çiftçi mi, mermerci mi? Karar sizin?' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, toplantının yapıldığı eski belediye binası önünde ‘Mermer ocağı istemiyoruz' diye slogan attı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda yapılamayan toplantı için tutanak tutuldu. Nikfer Muhtarı Ali Keysan toplantı tutanağına ‘Halkın tepkisi nedeniyle toplantı yapılamadı' ibaresini yazdı. Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

12 mermer ocağı açılacak iddiası
Vatandaşlar firmanın Tavas'ta 10 Kale ilçesinde ise 2 mermer ocağı açacağını iddia etti. Mermer ocaklarının toplam 13 bin dönümlük tarım arazisini etkileyeceği öne sürüldü. Ayrıca ocakların mermer çıkarabilmek için büyük su kaynağına ihtiyaç duyduğu, alandaki su kaynaklarının ise sınırlı olduğu belirtildi. Mermer ocağı olarak belirlenen alanın tarım arazilerine yakınlığının yanı sıra Devlet Su İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü bir sulama projesi bölgesi içinde olduğu ayrıca turizm merkezi Bozdağ Kayak Merkezi'ne de bir kilometre mesafede olduğu belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-ocagi-katilim-toplantisini-halk-engelledi_188794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!