Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Halkın Arazileri Halk için Kullanılsın”

Üsküdar’da satışa çıkarılan arazinin imar planı değişikliğine çok sayıda vatandaş itiraz etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerini sunan yurttaşlar “Halkın arazileri halk için kullanılsın” pankartı açtı.

yapi.com.tr
“Halkın Arazileri Halk için Kullanılsın”

İstanbul Üsküdar Altunizade'de 8 ada içerisinde yer alan, yürürlükteki planlarda yeşil alan ve park alanı olarak ayrılmış yerin imar planlarında yapılan değişikliğe dün yurttaşlar itiraz etti. Ataşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne planların iptal edilmesi için itiraz dilekçelerini ileten yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu, “Halkın arazileri halk için kullanılsın” pankartı açtı.

BirGün’de yer alan habere göre; CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Olası bir Marmara depreminde bölgede toplanma alanlarına ve açık alanlara ihtiyaç olduğu bilinmesine rağmen kamu mülkiyetindeki park alanlarının özel sağlık alanı yapılarak yapılaşmaya açılması plan bütünlüğü ilkesine aykırıdır. Ayrıca bu düzenleme kamu yararı taşımıyor. İmar Planı Değişikliğinin yasalara, İmar mevzuatına aykırı olduğu, kamu yararı taşımadığı, donatı alanını azaltığı ve bölgeye yeni yapı yoğunluğu getirdiği anlaşılmakta.” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6 Ekim 2021 tarihinde onayladığı plan değişikliğine göre, tescil dışı bin 298 metrekarelik alan, yeşil alan lejantında çıkartılarak özel hastane ve otoparka alanına alındı. Plan değişikliğinin askıya çıkartıldığı belirtilen duyuruda, itirazların yapılabilmesi için plan değişikliğinin bir ay süreyle askıda kalacağı belirtildi. Yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açan CHP’li Ayça Betül Kını Mete dilekçesinde şunları vurgulamıştı: "Arsanın metrekare birim değerinin ise 23 bin TL olduğu görülmektedir. Bin 435 metrekare arsa 80 milyon TL bedelle satışa çıkarılmış olup metrekare birim değeri 55 bin 749 TL'ye karşılık gelmektedir. Dolayısıyla bu arsa satışında, siyasi çıkar, bireysel yarar ya da rant amaçlı bir satış olma ihtimalini akla getirmektedir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/halkin-arazileri-halk-icin-kullanilsin_187917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!