Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Han Çadırı Açıldı

Astana'nın simgesi olan ve Sembol İnşaat tarafından inşa edilen Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezi, Astana'nın başkent ilan edilişinin 12. yıldönümü ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in doğum gününde törenle açıldı.

Gazete Habertürk
Han Çadırı Açıldı

Astana'nın simgesi olan ve Sembol İnşaat tarafından inşa edilen Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezi, Astana'nın başkent ilan edilişinin 12. yıldönümü ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in doğum gününde törenle açıldı. İngiliz mimar Lord Norman Foster tarafından dizayn edilen ve Astana'da eksi 35 dereceyi bulan soğuk iklim şartları göz önünde bulundurularak inşa edilen Han Çadırı'nda aquapark, su kaydırakları, yüzme havuzu, dalga havuzu ve kumu Maldivler'den getirilen bir yapay plaj bulunuyor.

Han Çadırı'nın açılışı, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yer aldığı 5 ülkenin devlet başkanlarının katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Tamince, Astana'nın yeni simgesi olan Han Çadırı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezinin 2,5 yılda toplam 400 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirterek, alışveriş merkezinin (AVM) Alman Bilfinger Berger'e bağlı EPM firması tarafından işletileceğini kaydetti.

Tamince, çok sayıda modern ve dikkat çekici binasıyla Astana'nın ileride bir Dubai haline gelip gelemeyeceğine ilişkin bir soruyu, ''Dubai bir vizyon çerçevesinde oluşmuş, son 50 yılda önemli adımlar atmış bir şehir. Burada da benzer bir vizyonu görüyorum. Burası, dünyanın ayrı bir bölgesi. Yakınında Rusya ve Çin gibi iki büyük ve güçlü ülke var. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in vizyonu, ülkenin konumu düşünüldüğünde, buranın da Dubai olması, hatta daha ileri gitmemesi için hiçbir neden yok'' şeklinde yanıtladı.

Projenin, 16 milyon nüfusa sahip Kazakistan için fazla büyük olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Tamince, hava koşullarının çok olumsuz olduğu Kazakistan'da halkın hafta sonu için dahi yurt dışına çıkabildiğini, ayrıca projenin yurt dışından ziyaretleri de çekeceğini belirtti.

''Borovoye'nin turizm merkezi olması vizyonunu biz koyduk''

Kendi içinde yaşadığı bankacılık krizi ve küresel krizin etkilerini ardında bırakan Kazakistan'ın son 1 yıldır iyi bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Tamince, ''Kazakistan bu krizi hiçbir yerden borç almadan çözdü. Bundan sonra da her işadamı için önemli cazibeye sahip bir yatırım merkezi olacaktır'' dedi. Borovoye gölü bölgesindeki otel projelerine ilişkin olarak Tamince, şöyle konuştu:

''Önemli bir turizm destinasyonu olarak planlanan bir proje. Sadece inşaat ve otel yatırımı olarak değil, orayı tamamıyla tasarlayan, oranın ileride önemli bir turizm merkezi olması için vizyonu koyan grup biziz. Rusya'ya yakın bir bölge. İlk otel projesini başlattık. Sanıyorum bir yıl içerisinde ilk oteli açmış olacağız. Bölgede aynı zamanda bir golf sahası ve villa projeleri başladı. 5 yıl içinde önemli bir turizm merkezi haline gelecek. Devlet de havaalanı, karayolu konusunda önemli yatırımlar yapıyor.''

Bir soru üzerine Tamince, Borovoye'nin, Orta Asya'nın Las Vegas'ı olacak potansiyeli bulunduğunu söyledi.

''Yakında Mısır'da da olacağız''

Fettah Tamince, iş yaptıkları sahalarda uluslararası markalar olmak ve kollarının uzayabildiği her ülkeye gitmek istediklerini belirterek, binaları tasarlama, inşa etme ve işletme ayaklarını içeren kendilerine ait bir konseptleri bulunduğunu, örneğin Kazakistan'da inşa ettikleri üniversitenin de mütevelli heyetinde görev yaptığını anlattı. Yeni yatırımlara ilişkin olarak Tamince, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu sıralar önem verdiğimiz ülkelerden bir tanesi Libya. Orada inşaat, yatırım, işletme, servis konularında çalışıyoruz. Hem bizim hem Türkiye için çok önem arzeden bir ülke. Kısa süre önce oradaki ilk Rixos'u açtık ve buraya benzer yapıları orada yapıyoruz. Birçok yapının inşaatını da devam ettiriyoruz. Libya devleti de özellikle servis sektöründe bizim şirketlerimizi kullanıyor. Bu tecrübelerimizle yakında varolacağımız bir başka ülke de Mısır. Türkiye'de de turizmin çeşitlendirilmesi adına otel yatırımları dışında farklı yatırımlarımız söz konusu.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/han-cadiri-acildi_80934.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!