Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Haneyi temizledik' diyen Akbank'tan 2010'da 350 milyon TL'lik yatırım

2009 yılı için 'Haneyi temizledik, dikkatli gittik' diyen Akbank Genel Müdürü, bu yıl kredilere ağırlık verip, bilgi teknolojileri, ATM, şube yenileme ve yeni şube açmak için 350 milyon TL ayırdıklarını açıkladı.

Radikal Gazetesi
'Haneyi temizledik' diyen Akbank'tan 2010'da 350 milyon TL'lik yatırım

br />
Şekerpınar’a kasaba

Ziya Akkurt, Şekerpınar’da operasyon merkezi kurmak için çok büyük bir yatırım yaptıklarını ve bu merkezin mart ayında biteceğini belirterek, 5 bine yakın Akbank çalışanının faaliyetlerini bu merkezde sürdüreceğini, burada ‘resmen küçük bir kasaba’ kurduklarını söyledi.

Uslu bankacılık yaptık niye cezalandırılıyoruz

Toplantıda soruları da yanıtlayan Ziya Akkurt, bir gazetecinin, ‘Türkiye’de bankalar sanki cezalandırılıyor. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine esprili bir dille, “Biz Türk bankaları uslu bankacılık yaptık. Niye cezalandırılıyoruz anlamıyorum” karşılığını vererek şöyle devam etti:

“Biz Türkiye’de kumar oynamadık, toksik asset yaratmadık ama kredileri bankalar azalttılar diye çok yüklenildi. Bunun iki sebebi var. Bir; kredi talebi yoktu. iki öyle bir dönemdi ki firmalarda küçük ölçekli firmalara verdikleri kredileri kapattılar. Hiç kimse bunu tartışmadı. Herkes ’bankalar yaptı’ diyor. Bunu da normal karşılamak lazım. Neden? Biz başarılı olanı arada bir taşlamayı severiz herhalde. Ama sonuçta bankacılık sektörü özellikle bu krizden alnının akıyla çıktı. 2001’den sonra düzgün gerçek anlamda bankacılık yapılıyor. Bankaları suçlamak yersiz.”

Yüzde 10 daha tartışılıyor

Mevduat toplamaya sınırlama getirilmesine ilişkin bir soruya ise tüm dünyada yeni kuralların tartışıldığını, ancak bunların büyük çoğunluğunun Türkiye’de BBDK tarafından uygulandığı için krizi rahat atlattıklarını belirtip, şöyle devam etti: “Diğer ülkeler ‘biz bunu nasıl toparlarız’ı düşünüyor. Onun için de her gün yeni bir şey çıkıyor. Türkiye tabii buna kayıtsız kalamaz. Zaten Türkiye, BIS’ın üyesidir. Türk bankacılık sektörünün uluslararası kurallara benzer bir kulvar içinde hareket etmesi gerekmektedir. O açıdan batıda düşünülen bazı uygulamaların Türkiye’de de tartışılması, Bakan (Babacan) tarafından dile getirilmesi normaldir. Ama ’yüzde 10 ket koyacağım veya yapacağım’, daha tartışma halinde bir konudur.”

Harçlar sürekli olmamalı

Bankacılara bonus (kâr payı) dağıtılması konusunda ise Akkurt, “Türkiye’de hiç zarar etmiş bir bankanın bonus dağıttığını duymadım. Ama Amerika’da, Avrupa’da duydum” şeklinde konuştu.

Akkurt, banka şubelerine harç uygulaması konusuyla ilgili “Harç meselesi ‘Evet hoş olmadı. Ama şunu da unutmamak lazım; Türkiye ayakta kalabilmek için piyasaya çok fazla likidite vermek zorunda kaldı. Biz hepimiz aynı gemideyiz. Biz üstümüze düşen yardımı yaptık, bu harçlar da geldi, onu da belki kabul ettik, ama bunun sürekli olmaması önemli.” dedi.

Özyeğin’i izlemekten zevk duyacağız

Akbank Genel Müdürü Akkurt, Hüsnü Özyeğin’in bankacılık sektörüne geri dönmesiyle ilgili de rekabetin ‘güzel’ olduğunu vurgulayarak, “Hüsnü Bey’in tekrar sahalara dönmesi bize mutluluk verir. Mutlaka piyasaya yeni şeyler katacaktır. Onu izlemekten zevk duyacağız” yorumunu yaptı.

IMF ile ilgili ise Akkurt, şu görüşlerini dile getirdi: “Türkiye bence makus talihini yıkmıştır. IMF’siz de yoluna devam edebilecek kapasitede bir ülkedir. 2009’un sonunda olsaydı belki piyasalarda güven teşkil edebilirdi. Şimdi olmasının bana göre bir anlamı kalmadı. Not artışları zaten geldi. Mühim olan Türkiye’nin orta vadeli programı, mali kuralı, ciddiyetle devam ettirmesidir. Belki IMF olmadan not artışlarının devam etmesi, Türkiye için çok çarpıcı bir başarı hikayesi olacaktır. Öteki açıdan da baktığımızda, durup dururken şu sıralarda her şey düzelmişken, IMF ile anlaşmaya girmek de belki farklı yorumlanabilir diye düşünülebilir. Bizim tüm hesaplarımız IMF olmayacakmış gibi yapılmıştır. Eğer IMF anlaşması olursa ortaya koyduğumuz rakamlar daha iyiye gider.”

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/haneyi-temizledik-diyen-akbanktan-2010da-350-milyon-tllik-yatirim-_76544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!