Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hata Yaptık

İsviçre’de, geçen pazar günü ülkede düzenlenen referandumda “minare yasağı”nın büyük bir çoğunlukla kabul edilmesi üzerine yaşanan sarsıntı sürerken, ülkede bir çeşit senato görevi yapan Eyaletler Konseyi Başkanı Erika Forster-Vannini Müslümanlara hitaben bir açıklama yayımlayarak “Hata yaptık” dedi.

Milliyet Gazetesi
Hata Yaptık

İsviçre’de, geçen pazar günü ülkede düzenlenen referandumda “minare yasağı”nın büyük bir çoğunlukla kabul edilmesi üzerine yaşanan sarsıntı sürerken, ülkede bir çeşit senato görevi yapan Eyaletler Konseyi Başkanı Erika Forster-Vannini Müslümanlara hitaben bir açıklama yayımlayarak “Hata yaptık” dedi. Forster-Vannini, açıklamasında şunları söyledi:

“Sevgili Müslümanlar; minarelerin yasaklandığı için çok üzgünüz. Hükümetimiz yanlış bir karar aldı. İslam ve Müslümanlara saygı göstereceğiz. Ancak her insan hata yapabilir. Bir hata yaptık. Size söz veriyorum, bu yasa iptal edilecek.  Hükümetimiz bu konu üzerinde çalışmaya başladı. Saygılarımla.”

Calmy-Rey: Bu, hükümete alarm

Almanya’da haftalık olarak yayımlanan “Die Zeit” gazetesine oknuşan İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey de, İsviçre’de minare yasağına evet denmesinin ülkedeki Müslüman toplumuna karşı değil, daha ziyade hükümete yönelik bir alarm sinyali olduğunu söyledi. 

Yeni minarelerin yapılmasının yasaklandığını, yeni camilerin inşa edilmesinin yasaklanmadığını ifade eden Calmy-Rey, Müslüman toplumun İsviçre’ye iyi bir şekilde uyum sağladığını, Müslümanların ülkede bulunan 200 camiyi de şimdiye kadar olduğu gibi kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hata-yaptik_74688.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!