Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hatay'da Konteynerleri ve Çadırları Su Bastı

Hatay’da konteyner kentleri, yurttaşların çadırlarını ve sahra hastanesini su bastı. Depremzedeler kalıcı konut talebinde bulundu.

yapi.com.tr
Hatay'da Konteynerleri ve Çadırları Su Bastı

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen barınma ve altyapı sorunlarının çözülmediği Hatay’da 1 Ekim Pazar akşamı etkili olan yoğun yağışın ardından AFAD’ın konteyner kentlerini, halen konteynerlere ulaşamayan yurttaşların çadırlarını ve sahra hastanesini su bastı. Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde çadırlarda ve konteynerlerde su baskınının yaşanmasının ardından depremzedeler, kalıcı konut talebinde bulundu.

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberine göre; konteyner kentlere gitmek istemediği için kendi kaderine terk edilen yurttaşlar geceyi su alan çadırlarını temizlemekle geçirirken konteyner kentlere yerleşen çok sayıda yurttaş da altyapıdaki yetersizlik sebebiyle su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı.

"8 aydır barınma koşulları sağlanamadı"
Su baskınlarının ardından Hatay Deprem Dayanışması ve Çekmece halkı, kalıcı konut talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Hatay Barosu, İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi, Afet Yönetimi Dayanışma Derneği ve HDK Sağlık Meclisi de katıldı.

Hatay Deprem Dayanışması adına konuşan Hülya Kavuk, 8 aydır kentte barınma koşullarının sağlanamadığını vurgulayarak halen çadırlarda olan yurttaşların geceyi zor geçirdiğini, konteynerlere geçenlerin de su baskınları ile karşılaştığını ifade etti. Kalıcı konutların bir an önce yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Kavuk, sorunların görmezden gelinmesinin Hataylıları gitmeye zorlayan bir tutum olduğunu söyleyerek, “Biz kentimiz yeniden kurulana kadar terk etmeyeceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-konteynerleri-ve-cadirlari-su-basti_199754.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!