Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hatay'da Teleferikle Tarihe Yolculuk

Antakya Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Teleferik Projesi'yle Büyük İskender'in komutanı Seleukos'un MÖ. 300 yıllarında inşa ettirdiği 23 bin 600 metre uzunluğundaki surların son kalıntıları turizme kazandırılacak.

yapi.com.tr / AA
1 Hatay'da Teleferikle Tarihe Yolculuk

Antakya Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Teleferik Projesi'yle Büyük İskender'in komutanı Seleukos'un MÖ. 300 yıllarında inşa ettirdiği 23 bin 600 metre uzunluğundaki surların son kalıntıları turizme kazandırılacak.

Hatay'da ihale sürecinde olan 'Teleferik Projesi' konusunda inşaat çalışmalarına önümüzdeki yıldan itibaren başlanacağı bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ve doğal güzellikleriyle kentin muhteşem bir turizm zenginliğine sahip olduğunu söyledi.

Kentin bugüne kadar turizmden hak ettiği payı alamamasının büyük bir kayıp olduğunun vurgulayan Savaş, bu kötü kaderi sona erdirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Seçim sürecinde vatandaşlara söz verdiği 'Teleferik Projesi'ni hayata geçirmek için ilk adımları attıklarının altını çizen Savaş, şöyle devam etti:

''Tarihi yapıların yoğun olarak bulunduğu Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı'ndan Habib-i Neccar Dağı'na kadar yaklaşık bin 150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlıyoruz. Proje kapsamında ilk aşamada, uzaklığa, yüksekliğe göre bir model belirledik. Seçilen modelin 24 Aralık tarihinde ihalesini yapacağız. 6 dakikada çıkış ve aynı sürede iniş olarak inşa edilecek modelle ilgili proje hazırlayarak 10 ay gibi kısa sürede inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. 2012 yılı içerisinde verdiğimiz teleferik sözünü yerine getireceğiz''.

Savaş, yaklaşık 7 milyon TL'ye yapılacak teleferik projesi sayesinde uzak ve yolu kötü olduğu için çok fazla ziyaret edilemeyen, Büyük İskender'in komutanı Seleukos'un MÖ. 300 yıllarında inşa ettiği 23 bin 600 metre uzunluğundaki surların kalan son parçalarının turizme kazandırılacağını belirtti.

Kentin, her anlamda kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Savaş, ''Turistler, bin 150 metre uzunluğunda olacak teleferik sayesinde, hem kentimizi yukardan izleyebilecek, hem de binlerce yılık tarihe yolculuk yapacak. Daha çok turisti şehrimize çekeceğiz, tarihi ve doğal güzelliklere sahip Hatay'ın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız '' diye konuştu.

16 adet seyir terası oluşturuldu

Habib-i Neccar Dağı'nda 25 metrekare genişliğinde 16 adet seyir terası oluşturduklarını ifade eden Savaş, bu terasların şu an kullanımda olduğunu söyledi.

Savaş, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra kentteki vatandaşların burada doğayla iç içe piknik yaparak, aileleriyle güzel vakit geçirebilmeleri amacıyla oluşturdukları terasların, teleferiğin de hayata geçmesiyle daha çok kullanılacağını kaydetti.

Teleferikle surlara çıkanların seyir teraslarının bulunduğu alandan yaya olarak inebileceğini de vurgulayan Savaş, Antakya'nın güzelliklerini görmek isteyenlerin rahatça kenti izleyebileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-teleferikle-tarihe-yolculuk_84493.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • işte bizim çalışkan, dürüst, halkla iç içe, geleceğin mimarı sayın dr. lütfi savaş beyefendi daha ne yapsın bizlere, geldiği günden beri dur durak demeden bu memlekete ayrım gayrım yapmadan hizmet sunan ve daha nice hizmetleri sunacak olan başkanımız, senle gurur duyuyoruz. şayet sağ kalırsak inşallah önümüzdeki seçimlerde de sizi bu yapılan hizmetlerden dolayı başkanlık adaylığındada görmeyi umut ederiz. saygılarımla, m. çöteloğlu YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!