Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hatay'ın Mozaik Müzesi Yenilendi

Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi sıfatını taşıyan Hatay Müzesi yenilendi. Hitit, Asur, Roma ve Bizans gibi birçok uygarlığın izlerini taşıyan ve mozaik zenginliğiyle de ünlenen Hatay Müzesi, 1948 yılında açılmış 1969-73 yılları arasındaki eklerle genişletilmiş, uzun süre bakımsız kalınca zaman içerisinde eskimişti.

Radikal Gazetesi
Hatay'ın Mozaik Müzesi Yenilendi

Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi sıfatını taşıyan Hatay Müzesi yenilendi. Hitit, Asur, Roma ve Bizans gibi birçok uygarlığın izlerini taşıyan ve mozaik zenginliğiyle de ünlenen Hatay Müzesi, 1948 yılında açılmış 1969-73 yılları arasındaki eklerle genişletilmiş, uzun süre bakımsız kalınca zaman içerisinde eskimişti. Bu nedenle mayıs ayında başlatılan onarım kapsamında, önce iç mekânların boyası yapılan ve elektrik tesisatı değiştirilen müzeye, eserleri neme karşı koruyan teknik cihazlar ve klimalar yerleştirildi. Ziyaretçiler için yeni bilgi panoları da hazırlandı.

Mozaiklerin yanı sıra taş eserler, heykeller ve sikke gibi toplamda 35 bin civarında eserin yer aldığı müzede, bunların ancak 3 bini sergilenebiliyor. Bunun yanında toplamı 1250 metrekareye yakın mozaiklerden de ortalama 1000 metrekarelik kısmı teşhire sunulabiliyor. Toprak altındaki mozaiklerin çıkırılıp sergilenebilmesi için yeni müze binasının inşasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl 75 bin kişinin ziyaret ettiği müzede Orpheus ve Sarhoş Dionysos mozaikleri, Kemgöz ve Okeanos ve Tethys gibi eserler sergileniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayin-mozaik-muzesi-yenilendi_72142.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!