Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hatipoğlu'dan Yenilik!

Hatipoğlu Grubu, WİDO markasıyla içinde camı da olan ambalajlanmış hazır kapı ve pencere satışına başlayarak bir ilki gerçekleştirdi.

Vatan Gazetesi



skişehirli Hatipoğlu Grubu, WİDO markasıyla içinde camı da olan ambalajlanmış hazır kapı ve pencere satışına başlayarak bir ilki gerçekleştirdi. Hatipoğlu Şirketler Grubu Başkanı İ. Nebi Hatipoğlu, “Avrupa’dakiler dahil büyük üreticiler hep plastik profile yatırım yaptı. Biz profille birlikte hazır pencere üretimine başlayarak dünyanın en büyük tesisini kurduk. Artık Ayşe teyzeler de PVC bayilerine ihtiyaç duymadan kendi pencerelerini yapı marketlerinden alıp evlerine monte edebilecek” dedi. 15 milyon dolar ek yatırım yaparak WİDO markasıyla günde bin 500 adetlik hazır pencere üretimine ulaştıklarını belirten Hatipoğlu, bu ürünle sektöre en az yüzde 20 ucuzluk getirdiklerini kaydetti.

Tavlalı set yaptı
Eskişehir’den sonra İstanbul, İzmir, Adana’da da üretim merkezleri açmayı istediklerine değinen Hatipoğlu, yurtiçi ve yurtdışında açık gördükleri her pazara gireyeceklerini belirterek, “WİDO’yla ayda 6 bin konutun doğramasını yapabilecek kapasiteye ulaştık. Almanya’da Bauhaus ve OBİ , Fransa’da Mösyö Brikolaj’a girdik. Eylül gibi Türkiye’de rafa çıkacağız” dedi.

WİDO’nun Genel Müdürü Taner Akkaya ise Türkiye’de 2 bin adrese tavlalı hazır pencere seti gönderdiklerini bildirdi. Akkaya, tavlalı seti açıklarken “Bayilerimiz katalogdan seçimini yapacak. Setteki telefondan bizi arayıp sipariş geçebilecek. Bunları yaptıktan sonra da kutudaki tavlayla keyifli vakit geçirebilecek” dedi.

İspanyol Teka’nın büyük tedarikçisi
Hatipoğlu Şirketler Grubu bünyesinde; Şişecam bayiliği yapan Hatipoğlu Cam’ın yanısıra Europen, Eurotech ve Penextra markalarıyla plastik kapı ve pencere profili üreten Hatipoğlu Plastik bulunuyor. Grubun üçüncü fabrikası WİDO ise hazır ambalajlı kapı ve pencere üretiyor. WİDO’nun gruba katılmasıyla toplam cironun 140 milyon dolardan bu yıl sonunda 165 milyon dolara çıkması bekleniyor. TOKİ’nin 50 bin konutuna plastik kapı ve pencere yapan Hatipoğlu, profil pazarında yüzde 12 olan payını artırmayı hedefliyor. Hatipoğlu, cam işleme fabrikasında ise İspanyol fırın üreticisi Teka’nın en büyük tedarikçisi konumunda. Fabrika Arçelik ve Beko’nun fırın camının da yüzde 50’sini karşılıyor.

‘İşte kazandığını topta harcıyor’
EskİŞehİr’İn üçüncü büyük sanayicisi olan İ. Nebi Hatipoğlu, 1950’de Bulgaristan’dan göç ederek Türkiye’ye gelen bir aileden. Babasını çocukken kaybeden Nebi Hatipoğlu’nu dedesi İdris Hatipoğlu büyütmüş. 81 yaşında olmasına rağmen her gün düzenli olarak işe gelen dede İdris Hatipoğlu, torunundan bahsederken, “Nebi çok çalışkan bir işadamı. Tek zaafı futbol. İşinde kazanıp topta harcıyor. Aslında bu yaptığı da Eskişehir için bir katma değer” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatipogludan-yenilik_54953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!