Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hattat Holding Amasra Kalesi'nin Restorasyonuna Talip

Hattat Holding Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, Amasra Kalesi'nin restorasyonunu yapmak istediklerini açıkladı.

yapi.com.tr / AA
Hattat Holding Amasra Kalesi'nin Restorasyonuna Talip

Selim Şenkal, Hattat Holding'e bağlı Hema Endüstri A.Ş'nin Roma döneminde yapılan Amasra Kalesi'nin duvarları ve burçlarında oluşan çatlaklarla ilgili çalışmalarının olduğunu vurgulayarak, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat'ın kaleyle ilgili haberlerin ardından ilçeye gelerek kalede incelemede bulunduğunu belirtti. Hattat'ın Amasra Belediye Başkanı Emin Timur'a kalenin restorasyonunu Hattat Enerji Grubu'nun üstlenebileceğini ve bundan da mutluluk duyacağını söylediğini aktaran Şenkal, şunları kaydetti:
     
''Kalede en büyük sorun ve zahmetli iş, kale taşlarını yerinden oynatan ağaçların köklerinin temizlenmesi. Bunun da kimyasal ilaçlarla yapılması gerekiyor. Şirket olarak gerek restorasyon, gerekse kaleyi tehdit eden bu ağaçların temizliğini yapmak istiyoruz. Bunun için belediyenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurusu oldu. Bu başvurunun sonucunu bekliyoruz. Amasra Kalesi'nin surlarının onarımını yapmak bizim için büyük mutluluk olacaktır. Çünkü biz de burada yaşıyoruz. Biz de tarihi kalemizin güzel bir görüntüye kavuşmasını arzu ediyoruz''.

Kömür üretme çalışmaları sürüyor

Şenkal, şirketlerinin ilçede kömür üretim çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, önemli bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. Hattat Holding'in, ilçede madencilik sektörüne yapacağı 400 milyon avro tutarındaki yatırımın yüzde 20'sini gerçekleştirdiğini ifade eden Şenkal, ayrıca bin 200 megavatlık bir santral projelerinin de olduğunu ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hattat-holding-amasra-kalesinin-restorasyonuna-talip_103751.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!