Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hayal Etmesi Bile Yorucu En Pahalı 3 Villa

Büyük bir arazi içerisinde kurulu villalar birçok insanın hayallerini süsler. Ancak bazı malikaneler vardır ki onları hayal etmek bile yorucu olur. İşte onlardan üç tanesi....

Sabah EMLAK
Hayal Etmesi Bile Yorucu En Pahalı 3 Villa Donald Trump'ın villası.

Son yıllarda hızla büyüyen ABD ekonomisi ülkenin gayrimenkul piyasasını da etkiliyor. Yapılan araştırmalara ABD'de 2005 yılında değeri 1 milyon dolar ve üzerinde olan lüks villa satışlarının toplamı 56 milyar doları geçti. Ancak görünen o ki ülkede lüks villa çılgınlığı henüz bitmiş değil. ABD'de yayımlanan son raporlara göre lüks villa fiyatlarındaki artış devam ediyor. Listenin en üst sırasında ise fiyatları ve özellikleri akıllara durgunluk verecek üç malikane bulunuyor.

ABD'li borsa ve gayrimenkul kralı Donald Trump geçen mayıs ayında ülkenin milyonerler beldesi olarak bilinen Palm Beach'te bulunan 125 milyon dolar değerindeki villasını satacağını duyurdu. 2004 yılında Trump'ın 41 milyon dolara aldığı binanın değeri aradan geçen 2 yıl içerisinde tam üç kat arttı. Tamamı beyaz mermerden yapılmış olan binanın banyosunda bulunan musluklar da 24 ayar altından üretilmiş. 7.5 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerine kurulu yapının Atlantik Okyanusu'na da oldukça geniş bir sahili bulunuyor. Mayıs ayında satışa çıkarılan yapı ABD'nin en pahalı evi olarak biliniyordu. Ancak gelen haberlere göre ülkenin en pahalı villası Aspen'de bulunuyor.

Prens Bandar İbn Sultan'a ait çiftlik.

En pahalısı 135 milyon dolar
Yüksek dağları ve kış turizmiyle tanınan bölgede bulunan "Hala Ranch" adındaki çiftliğin fiyatının 135 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Suudi Arabistan'ın eski ABD Büyükelçisi Prens Bandar İbn Sultan'a ait olan çiftlik küçük bir kasaba ölçülerinde. 38 hektarlık bir alan (yaklaşık 50 futbol sahası) üzerine kurulu binanın toplam 15 yatak odası ve 16 banyosu bulunuyor. Yapının tamamında Mahagoni ağacının kullanıldığı belirtiliyor. Yapı kompleksi içerisinde milyon dolarlık atların kaldığı barınaklar ve kışın buza karşı ısıtılan özel asfalt bir yolu bulunuyor. Evin bedeli 135 milyon dolar.

15 kat değerlendi
Trump ve Prens İbn Sultan'a ait villalarla boy ölçüşebilecek fiyatta bir diğer malikane de ABD'nin Lake Tahoe bölgesinde bulunuyor. 900 dönüm alan üzerine kurulu ve 100 milyon dolar değerindeki villanın sahibi ise ünlü moda evi Tommy Hilfiger'in kurucularından Joel Horowitz. Horowitz 1996 yılında 900 dönüm arsa için 4.5 milyon dolar malikane için ise 2.5 milyon dolar ödedi. İflas sonucu açık artırma usulü satılan yapı kompleksini 'kelepir' sayılacak fiyata kapatan Horowitz 10 yılda yatırımının 15 kat değerlendiğini gördü. 3.5 dönüm kapalı alana sahip malikane içerisinde 9 yatak odası, 16 otomobilin sığacağı boyutta bir otopark, 20 kişilik tiyatro ve 14 bahçe bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hayal-etmesi-bile-yorucu-en-pahali-3-villa_48976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!